αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα γρήγορα tips για να τραβήξει το βιογραφικό σου τα βλέμματα των HR Managers

Τέσσερα γρήγορα tips για να τραβήξει το βιογραφικό σου τα βλέμματα των HR Managers

Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κινηθείς σωστά και να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη, αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για να κληθείς για μία συνέντευξη. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 γρήγορες κινήσεις για να τραβήξει το βιογραφικό σου τα βλέμματα των HR Managers, να δημιουργήσεις μια καλή εντύπωση και ίσως να πάρεις την θέση που θες.

Διατηρήστε το βιογραφικό σας συνοπτικό

Φροντίστε ώστε το βιογραφικό να είναι σύντομο και περιεκτικό. Εάν υπερβαίνει τις δύο σελίδες, σκεφτείτε εάν όλες οι πληροφορίες και δεξιότητες που έχετε συμπεριλάβει στο βιογραφικό σας είναι σχετικές με την περιγραφή της θέσης εργασίας. Εάν όχι, πιθανότατα δεν χρειάζεται να τις συμπεριλάβετε.

Χρησιμοποιείστε λέξεις-κλειδιά

Οι περισσότερες εταιρείες και ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας που σαρώνουν τα βιογραφικά θα ψάξουν για βιογραφικά που περιλαμβάνουν πολλές από τις λέξεις-κλειδιά που περιλαμβάνονται στις περιγραφές των θέσεων εργασίας. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε συμπεριλάβει τις λέξεις-κλειδιά σχετικά με τον κλάδο σας και τον τίτλο εργασίας σας.

Επισημάνετε πρώτα την πιο σχετική εμπειρία σας

Έχετε πάντα υπ’ όψιν σας ότι θα πρέπει να προσαρμόζετε το περιεχόμενο του βιογραφικού στις απαιτήσεις της εταιρείας και της θέσης που σας ενδιαφέρει. Στοιχεία «άσχετα» και περιττές πληροφορίες, το μόνο που θα κάνουν είναι να κουράσουν τον εργοδότη. Ξεκινήστε πρώτα από την πιο σχετική εμπειρία και σκεφτείτε ποια στοιχεία της μέχρι τώρα εμπειρίας η γνώσεων σας είναι τα πιο συμβατά με την θέση.

Διορθώστε τυπογραφικά λάθη

Αφού κάνετε τις τελικές τροποποιήσεις βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό είναι απαλλαγμένο από τυπογραφικά λάθη και σφάλματα. Κάντε το σε δύο μέρη – πρώτα εκτελέστε έναν ορθογραφικό έλεγχο και, στη συνέχεια, διαβάστε το δυνατά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =