αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα γρήγορα σημάδια για να εντοπίσεις ένα ανώριμο άτομο

Τέσσερα γρήγορα σημάδια για να εντοπίσεις ένα ανώριμο άτομο

Οι ανώριμοι άνθρωποι τείνουν να εμφανίζουν τάσεις που είναι λιγότερο από επιθυμητές, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που θα δεις σε ένα ανώριμο άτομο. Αυτά τα σημάδια δεν είναι πάντα προφανή. Τώρα θα δούμε 4 ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε να κάνετε με ένα ανώριμο άτομο.

1) Αποφεύγουν την ευθύνη

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι έχετε να κάνετε με ένα ανώριμο άτομο είναι η τάση του να αποφεύγει την ευθύνη.

Φαντάσου αυτό: Εργάζεστε σε ένα ομαδικό project και κάτι δεν πάει καλά. Αντί να δουν τι γίνεται και να εργαστούν για μια λύση, τα ανώριμα άτομα αρχίζουν να δείχνουν με το δάχτυλο.

2) Δυσκολεύονται να αποδεχτούν την κριτική

Όλοι το έχουμε δει. Δίνετε ανατροφοδότηση και το άτομο που την λαμβάνει δεν το βλέπει θετικά. Ίσως γίνονται αμυντικοί ή ακόμη και εχθρικοί.

Αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία όσον αφορά την ωριμότητα κάποιου. Τα ανώριμα άτομα συχνά βλέπουν την κριτική ως προσωπική επίθεση παρά ως ευκαιρία για ανάπτυξη. Μπορεί να γίνουν αμυντικοί, αναστατωμένοι ή να προσπαθήσουν να μεταθέσουν την ευθύνη αντί να αποδεχτούν και να μάθουν από τα λάθη τους.

Από την άλλη πλευρά, οι ώριμοι άνθρωποι κατανοούν ότι η εποικοδομητική κριτική είναι ουσιαστικό κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης. Το βλέπουν ως σκαλοπάτι για βελτίωση παρά ως εμπόδιο.

3) Είναι πολύ… σοβαροί όλη την ώρα

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο αντιφατικό, αλλά το να είσαι υπερβολικά σοβαρός μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι ανωριμότητας.

Είναι σίγουρα σημαντικό να παίρνετε τα πράγματα στα σοβαρά όταν το απαιτεί η κατάσταση. Αλλά πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία σε αυτό. Τα ανώριμα άτομα συχνά παλεύουν με αυτή την ισορροπία. Μπορεί να παίρνουν τα πράγματα πολύ σοβαρά, μετατρέποντας δευτερεύοντα ζητήματα σε μεγάλα ζητήματα. Μπορεί να μην έχουν την ικανότητα να γελούν με τον εαυτό τους ή να αφήνουν μικρά λάθη να περάσουν.

Από την άλλη πλευρά, οι ώριμοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι όλα σημαντικά. Ξέρουν πώς να επιλέγουν τις μάχες τους και έχουν αίσθηση του χιούμορ, ειδικά για τον εαυτό τους.

4) Είναι προσκολλημένοι στις απόψεις τους

Οι άνθρωποι που είναι ανώριμοι συχνά δυσκολεύονται να αφήσουν τις δικές τους απόψεις. Τείνουν να βλέπουν τα πράγματα ασπρόμαυρα, και προσκολλώνται στις πεποιθήσεις τους ακόμα και όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να κάνουν λάθος.

Αυτή η ακαμψία μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση και παρεξήγηση, καθώς αυτά τα άτομα δυκολεύονται να δουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Αντίθετα, τα ώριμα άτομα κατανοούν ότι οι απόψεις τους δεν είναι αμετάβλητα γεγονότα. Είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και πρόθυμοι να επαναξιολογήσουν τις πεποιθήσεις τους όταν τους παρουσιάζονται νέες πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =