αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά tips για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να φτάσεις στην επιτυχία

Τέσσερα απλά tips για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να φτάσεις στην επιτυχία

Ο φόβος είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα, που είναι δύσκολο να το παρακάμψεις μέσα σε μια επαγγελματική διαδρομή. Και πολλές φορές επηρεάζει τις αποφάσεις που λαμβάνεις. Σκέψου να είσαι μπροστά σε μια μεγάλη απόφαση, αλλά να μην είσαι σίγουρος αν πρέπει να πάρεις το μεγάλο ρίσκο ή αν πρέπει να μείνεις στην ζώνη άνεσης σου.

Ο φόβος σίγουρα παίζει τον ρόλο του. Μπορείς όμως να τον ξεπεράσεις. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει 4 tips που θα λύσουν αυτό το πρόβλημα και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

1- Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους: Μην αφήνεις φίλοι, συγγενείς ή συναδέλφους να ρίχνουν το ηθικός σου, λέγοντας σου ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Η λύση είναι απλή: Αν δεν πρόκειται να σου δώσουν εποικοδομητικό feedback, μην μοιράζεσαι τις ιδέες σου μαζί τους. Αν μόνιμα κάποιος σου λέει ότι «δεν μπορείς να το κάνεις», τότε αυτό λειτουργία ως μια δικαιολογία στο μυαλό σου. Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες.

2- Αγνόησε τους ζηλιάρηδες ανθρώπους: Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να σε κρατήσουν πίσω, γιατί φοβούνται ότι εσύ θα πετύχεις κάτι μεγαλύτερο από αυτούς. Ότι θα βγεις από τον συνηθισμένο δρόμο και θα κάνεις κάτι διαφορετικό. Μην τους αφήσεις να σε επηρεάσουν.

3- Μην περιμένεις την «τέλεια στιγμή»: Δεν υπάρχει «τέλεια στιγμή». Τώρα είναι αυτή. Διαφορετικά, ο ενθουσιασμός σου θα πέσει με την πάροδο του χρόνου και μετά θα είναι αργά. Επίσης, ποτέ δεν θα είσαι απόλυτα έτοιμος. Απλά ξεκίνα. Και θα βελτιώσεις τις όποιες αδυναμίες στην πορεία.

4- Μη φοβάσαι: Δεν θα είναι όλα τέλεια σε μια νέα προσπάθεια. Θα υπάρξουν πάνω και κάτω. Όμως δεν πρέπει να κρατάς τον εαυτό σου πίσω, με το φόβο ότι τα πράγματα ίσως δεν πάνε έτσι όπως τα έχεις σχεδιάσει. Σταμάτα να φοβάσαι και κάνε τις μεγάλες κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 17 =