αρχικηVIRALΤέσσερα απλά τρικ για να μοιάζει πιο ψηλό το ταβάνι στο σπίτι σου

Τέσσερα απλά τρικ για να μοιάζει πιο ψηλό το ταβάνι στο σπίτι σου

Είναι πιθανό να μένεις σε ένα μικρό σπίτι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι με μερικά απλά τρικ μπορείς να το κάνεις να μοιάζει… πιο ψηλό. Τη λύση δίνουν οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να τροποποιούν τα μεγέθη στους χώρους, ακόμα κι αν πρόκειται για το ταβάνι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι πιο ψηλό.

Εδώ είναι 4 απλά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Κρεμάστε τις κουρτίνες όσο το δυνατόν πιο ψηλά

Μέχρι τώρα συνηθίζατε να κρεμάτε τις κουρτίνες στο σημείο ακριβώς που συναντούν το παράθυρο κάθε χώρου. Ξεχάστε το μια για πάντα και συνεχίστε ακόμα πιο ψηλά, προς το ταβάνι. Το τρικ αυτό οδηγεί το μάτι αμέσως προς το υψηλότερο σημείο του τοίχου και το ταβάνι θα φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερο ύψος.

Ντύστε τους τοίχους με ρίγες

Αυτό το τρικ είναι μάλλον εμπνευσμένο από τους στιλίστες των ρούχων, αλλά αυτή τη φορά οι στιλίστες των σπιτιών προτείνουν κάθετες ρίγες είτε με χρώμα είτε με ταπετσαρία για τους τοίχους σας. Το μυστικό είναι να κινείται το μάτι προς τα επάνω.

Δώστε έμφαση στα φωτεινά χρώματα

Για να αποκτήσει ένα ταβάνι περισσότερο ύψος, θα πρέπει ο χώρος να μην είναι υπερβολικά διακοσμημένος αλλά και φορτωμένος με χρώματα. Για το λόγο αυτό οι διακοσμητές προτείνουν τις ανοιχτές και ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το λευκό ή το μπεζ, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να «ντύνουν» όλο το χώρο. Μπορείτε να «σπάσετε» τη μονοτονία με ένα touch άλλου χρώματος στα μαξιλάρια ή σε ένα φωτιστικό ή άλλο διακοσμητικό στοιχείο.

Κάντε μια μεγάλη αλλαγή στην οροφή

Πρακτικά αυτό σημαίνει είτε να τη βάψετε μια μια ενδιαφέρουσα απόχρωση είτε να την «ντύσετε» με μια ταπετσαρία που θα στρέψει τα βλέμματα όλων προς τα επάνω και κανείς δεν θα μπορεί να ξεκολλήσει. 

shutterstock
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eleven =