αρχικηVIRALΤέσσερα απλά τρικ για να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά σου

Τέσσερα απλά τρικ για να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά σου

Οι ζεστές και γλυκές καλοκαιρινές βραδιές συνεπάγονται με περισσότερες ώρες στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού -μπαλκόνι, βεράντα, αυλή, κήπος. Και φυσικά περισσότερα κουνούπια. Για να απολαύσετε το χρόνο σας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς ενοχλητικούς «επισκέπτες», λοιπόν, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απωθήσετε τα κουνούπια από κοντά σας.

Καλλιεργήστε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Τα λουλούδια μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από απλώς να ομορφαίνουν το χώρο σας. Η επιλογή του να διατηρείτε στο μπαλκόνι ή την βεράντα σας φυτά που απωθούν τα κουνούπια, έστω κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μοιάζει πιο ανακουφιστική από ποτέ.

Δύο από αυτά είναι ο κατιφές και η καλέντουλα, ενώ βότανα όπως δεντρολίβανο, μέντα και λεμονόχορτο μπορούν, επίσης, να έχουν αποτελέσματα.

Μειώστε το στάσιμο νερό στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

Τα κουνούπια θα γεννήσουν αυγά σε οποιοδήποτε στάσιμο, μη χλωριωμένο νερό, είτε βρίσκεται στη φουσκωτή πισίνα του παιδιού σας, είτε έχει ξεμείνει από το πότισμα στις γλάστρες. Στραγγίστε, λοιπόν, το τυχόν στάσιμο νερό που έχετε στο χώρο σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να σας τσιμπήσουν τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Αλλά μην ανησυχείτε για το αν ο γείτονάς σας κάνει το ίδιο. Τα κουνούπια δεν πετούν πολύ μακριά, οπότε ο καθαρισμός του χώρου σας είναι αρκετός για να πετύχει το κόλπο.

Δώστε προσοχή στον φωτισμό του χώρου σας

Ορισμένα φώτα μπορούν να προσελκύουν περισσότερα από άλλα τα κουνούπια, οπότε πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί και στην επιλογή των λαμπτήρων. Προτιμήστε κίτρινα φώτα αντί για τους παραδοσιακούς λευκούς λαμπτήρες. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσετε στην ελάττωση των κουνουπιών στο χώρο σας, αλλά θα δημιουργήσετε και ένα πιο ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Πολύ σημαντικό, ωστόσο, να μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας πριν πάτε για ύπνο.

Ψεκάστε με απωθητικό λάδι κέδρου

Ένα μείγμα ελαίου κέδρου αραιωμένο με νερό μπορεί να ψεκαστεί στα φυτά, τα δεντράκια και το γκαζόν -αν υπάρχει- στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, το οποίο πολύ αποτελεσματικά μπορεί να απομακρύνει έντομα όπως ψύλλους και κουνούπια. Πρόκειται για ένα μη τοξικό υγρό, το οποίο θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τις στιγμές στο εξοχικό ή τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =