αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά τρικ για να ελέγξεις τον πανικό σου σε μία δύσκολη στιγμή

Τέσσερα απλά τρικ για να ελέγξεις τον πανικό σου σε μία δύσκολη στιγμή

Ο πανικός είναι μια σωματική απόκριση ως αποτέλεσμα μιας αντιληπτής απειλής, πραγματικής ή όχι, και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα όπως εφίδρωση, ρίγος, κοφτή αναπνοή, ταχυκαρδία, τρέμουλο και γενικά δυσάρεστα συναισθήματα.

Ολοι είναι πιθανό να βιώσουν μια κρίση πανικού κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είτε οφείλεται σε μια πραγματική επικίνδυνη κατάσταση ή απειλή, είτε απλώς σε μια εξαιρετικά αγχωτική κατάσταση. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να νιώθει πανικό τακτικά χωρίς πραγματικό λόγο και καταλήγει να επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σου, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο.

Εδώ είναι 4 τρόποι να ελέγξεις τον πανικό σου σε μία δύσκολη στιγμή.

1. Δοκιμάστε να κάνετε Self-Massage

Ποιος δεν θα ήθελε ένα ωραίο μασάζ κάθε φορά που τα πράγματα γίνονταν λίγο αγχωτικά ή αισθάνεστε νευρικοί; Η έρευνα έχει βρει ότι ένα μασάζ παρέχει πραγματικά οφέλη και μπορεί να αλλάξει τη βιοχημεία ενός ατόμου. Εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου μπορεί να εμφανιστεί πανικός, σκεφτείτε να κάνετε μασάζν στον εαυτό σας, με τη μορφή ενός ωραίου μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μειώνει την ένταση που νιώθετε στο λαιμό και στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και παρέχει αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο.

2. Πάρτε βαθιές ανάσες

Σχεδόν κάθε τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του στρες και την χαλάρωση, εμπεριέχει την βαθιά αναπνοή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι εκπληκτικό πώς κάτι τόσο απλό όπως η αργή ελεγχόμενη αναπνοή θα μπορούσε να έχει τόσο ηρεμιστική επίδραση σε ολόκληρο το νευρικό μας σύστημα!

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες, με σταθερό ρυθμό.

3. Δοκίμασε να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου

Μια πιτσιλιά κρύου νερού στο πρόσωπο προσφέρει μια μεγάλη αλλαγή, σε συνθήκες άγχους! Μελέτες έχουν δείξει ότι το παρασυμπαθητικό σύστημα διεγείρεται από τη βύθιση του προσώπου σε κρύο νερό. Ως αποτέλεσμα, συμβαίνουν φυσιολογικές αλλαγές που διεγείρουν το πνευμονογαστρικό νεύρο, μειώνοντας σημαντικά τον καρδιακό μας ρυθμό και επίσης ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό και το πεπτικό μας σύστημα.

4. Στρέψε την προσοχή σου αλλού

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται συνήθως ως αποτέλεσμα της δικής μας ανήσυχης σκέψης. Εάν μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας από αυτές τις σκέψεις που προκαλούν άγχος, μια κρίση πανικού μπορεί να αποφευχθεί. Το να ελέγχετε αυτές τις ανήσυχες σκέψεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεράσετε τον πανικό.

Το να διαβάζετε ένα βιβλίο, να παίζετε ένα παιχνίδι, να οργανώνετε ή να καθαρίζετε το σπίτι, να κάνετε ένα τηλεφώνημα σε έναν φίλο ή απλά να μετράτε αντίστροφα, είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να αποσπάσετε την προσοχή σας από τις ανήσυχες σκέψεις. Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε το μυαλό σας από τις ανήσυχες σκέψεις που κολυμπούν στο κεφάλι σας, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ένα τέλος τα αγχωτικά συναισθήματα. Έτσι, δίνετε τη δυνατότητα στον εαυτό σας να ξεπεράσει μια κρίση πανικού. Το να αποσπάτε το μυαλό σας από αυτές τις σκέψεις είναι μια δεξιότητα που πρέπει να κατακτήσετε. Έτσι, όσο καλύτερος γίνετε σε αυτό, τόσο καλύτερα θα ξεπεράσετε τον πανικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =