αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι πέφτεις θύμα bullying στο γραφείο

Τέσσερα ανησυχητικά σημάδια που δείχνουν ότι πέφτεις θύμα bullying στο γραφείο

Αρκετοί από όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές, πιθανότατα έχετε βρεθεί κάποτε σε ένα κακό επαγγελματικό περιβάλλον. Είναι εκεί που υπάρχουν συχνές εντάσεις, εσύ δεν ταιριάζεις ιδιαίτερα με τους συναδέλφους, και πιθανότατα υπάρχει και ένα κακό αφεντικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί με τον καιρό. Τι γίνεται όμως όταν αντί να καλυτερεύουν τα πράγματα πάνε όλο και χειρότερα; Ακολουθούν 4 σημάδια που δείχνουν ότι δέχεσαι bullying στο γραφείο. Και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, μάλλον πρέπει να αναζητήσεις άλλη δουλειά.

1# Οι άλλοι δρουν σαν να είναι το αφεντικό σου. Φαίνονται καλοί στην αρχή, όμως σύντομα θα καταλάβεις ποιοι είναι οι «κακοί» του γραφείου. Δρουν σαν να είναι το αφεντικό. Σου λένε συνέχεια τι πρέπει να κάνεις στην δουλειά. Δεν διστάζουν ακόμα και να φωνάξουν.

2# Όταν χρειάζεσαι βοήθεια, όλοι εξαφανίζονται. Αν βλέπεις ότι δεν σε βοηθάει κανείς όταν έχεις ανάγκη, είναι ένα κακό σημάδι. Διότι σίγουρα θα χρειαστείς βοήθεια. Μάλιστα, ίσως υπάρχουν και άνθρωποι που θα σου πουν ότι… πρέπει να ξέρεις να κάνεις την δουλειά μόνος. Και φυσικά δεν θα σε βοηθήσουν ποτέ.

3# Δεν τους αρέσει τίποτα από όσα κάνεις. Δοκιμάζεις να ολοκληρώσεις ένα task. Δεν τους αρέσει. Το κάνεις με άλλον τρόπο. Πάλι τα ίδια. Κάποια στιγμή το παίρνεις απόφαση: Ότι κι αν κάνεις, δεν θα τους αρέσει.

4# Οι άλλοι θεωρούν ότι είναι… οι καλύτεροι. Συνήθως οι άνθρωποι που κάνουν bullying, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι. Στην περίπτωση μας, μάλλον θεωρούν ότι είναι οι καλύτεροι του γραφείου. Ότι έχουν πάντα τις καλύτερες απαντήσεις. Και αυτό σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα σε εσένα. Είναι επίσης πιθανό να προσπαθήσουν να σε σαμποτάρουν με κάποιον τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + three =