αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε μισεί αλλά στο κρύβει

Τέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σε μισεί αλλά στο κρύβει

Είναι μια ανατριχιαστική σκέψη, έτσι δεν είναι; Η ιδέα ότι κάποιος που θεωρείτε φίλο ή καλό συνεργάτη θα μπορούσε κρυφά να σας μισεί.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, αυτό το φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Βλέπετε, η ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη. Μερικές φορές, οι άνθρωποι κρατούν εκείνους που αντιπαθούν κοντά για διάφορους λόγους – είτε για να τους παρακολουθούν, είτε ίσως για να αποκτήσουν κάποιο πλεονέκτημα.

Τώρα, πιθανώς σκέφτεστε, “Μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μένα;”. Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος μπορεί κρυφά να σας μισεί, αλλά εξακολουθεί να θέλει να σας κρατήσει σε απόσταση αναπνοής.


1) Είναι πάντα ανταγωνιστικοί μαζί σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ έναν φίλο ή συνεργάτη που φαίνεται να είναι πάντα σε ανταγωνισμό μαζί σας;

Μοιράζεστε μια ιστορία επιτυχίας και εκείνοι αντεπιτίθενται αμέσως… με τη δική τους, συχνά προσπαθώντας να σας ξεπεράσουν. Είναι σαν να συμβαίνει αυτή η αόρατη κούρσα συνέχεια.

Ο συνεχής, έντονος ανταγωνισμός θα μπορούσε να είναι σημάδι κακών προθέσεων. Μπορεί να υποδηλώνει ότι αυτό το άτομο κρυφά σας αντιπαθεί, αλλά σας κρατά κοντά για να τροφοδοτήσει την ανάγκη του για ανωτερότητα. Έτσι, την επόμενη φορά που αυτός ο «φίλος» θα μετατρέψει τις κοινές σας εμπειρίες σε πεδίο μάχης, λάβετε το υπόψη. Θα μπορούσατε να έχετε να κάνετε κάτι περισσότερο από έναν υπερβολικά ανταγωνιστικό φίλο.

2) Μειώνουν τα επιτεύγματά σας

Μπορεί να μιλήσεις σε κάποιον για την προαγωγή που πήρες στη δουλειά. Δούλεψες σκληρά και ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην καριέρα σου.  Ένας «φίλος», ωστόσο, είχε διαφορετική αντίδραση. Αντί να γιορτάσει μαζί σου, υποβάθμισε το επίτευγμά σου, λέγοντας πράγματα όπως «Ω, οι προαγωγές γίνονται τόσο εύκολα αυτές τις μέρες» ή «Πρέπει να έχεις ένα πραγματικά επιεικές αφεντικό».

Αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να είναι σημάδι ότι κάποιος κρυφά σας αντιπαθεί. Μπορεί να σας κρατήσουν κοντά για να τροφοδοτήσουν τις δικές τους ανασφάλειες υπονομεύοντας τα επιτεύγματά σας.

3) Αποφεύγουν την ουσιαστική σύνδεση

Γνωρίζατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος για να σχηματίζει βαθιές, ουσιαστικές συνδέσεις; Είναι αλήθεια. Ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ορμόνες κατά τη διάρκεια οικείων, γνήσιων αλληλεπιδράσεων, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική μας ευεξία.

Οι συνομιλίες σας με τα άτομα που σας αντιπαθούν κρυφά, φαίνεται να παραμένουν πάντα σε επίπεδο επιφάνειας. Χαίρονται να συζητούν τις τελευταίες ταινίες ή κουτσομπολιά για συναδέλφους, αλλά πάντα αποφεύγουν προσωπικά θέματα ή βαθύτερες συναισθηματικές συζητήσεις.

Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από το να είναι απλώς εσωστρεφείς. Κάποιος που αποφεύγει σταθερά την ουσιαστική σύνδεση μπορεί κρυφά να σας αντιπαθήσει. Διατηρούν τη σχέση επιφανειακή για να διατηρήσουν μια συγκεκριμένη απόσταση, παρόλο που σας κρατούν στον στενό τους κύκλο.

4) Δεν είναι πραγματικά χαρούμενοι για την επιτυχία σας

Σκεφτείτε το εξής: Μόλις αποκτήσατε τη δουλειά των ονείρων σας και ξεσπάτε από χαρά. Ανυπομονείς να μοιραστείς τα νέα με τον «φίλο» σου.

Αλλά αντί να μοιραστούν τον ενθουσιασμό σας, η αντίδρασή τους είναι χλιαρή- στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχει γνήσια χαρά, δεν υπάρχουν ενθουσιώδη συγχαρητήρια. Αντίθετα, υπάρχει ένα αναγκαστικό χαμόγελο και ένα μισόκαρδο “Αυτό είναι υπέροχο”.

Ένα άτομο που δεν είναι ειλικρινά χαρούμενο για τις επιτυχίες σας μπορεί να τρέφει κρυφά άσχημα συναισθήματα για εσάς. Η έλλειψη ενθουσιασμού τους θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι σας κρατούν κοντά παρά την κρυφή τους περιφρόνηση.

Θυμηθείτε, τα επιτεύγματά σας αξίζουν να γιορτάσετε. Εάν δεν μπορούν κάποιοι να συμμετάσχουν στη χαρά, μπορεί να είναι μια σαφής ένδειξη των αληθινών συναισθημάτων τους για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + fourteen =