αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι αποκτάς όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Τέσσερα «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι αποκτάς όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αλλά πως θα ξέρεις ότι είσαι σε σωστό δρόμο; Τώρα θα δούμε 4 «αθόρυβα» σημάδια που δείχνουν ότι αποκτάς όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνεις).

1) Δεν ανησυχείτε πλέον για το τι κάνουν οι άλλοι

Παρατήρησες κάποια αλλαγή στο που εστιάζεις την προσοχή σου; Ένα μεγάλο σημάδι ότι η αυτοπεποίθησή σας αυξάνεται είναι ότι έχετε αρχίσει να νοιάζεστε λιγότερο για να συμβαδίζετε με τα highlights όλων των άλλων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά σε μέρη όπως το Instagram και το Facebook, είναι συχνά απλώς μια παρέλαση… των καλύτερων στιγμών του καθενός. Με συνεχή έκθεση σε τέτοιες εικόνες, είναι εύκολο να νιώθουμε ότι υστερούμε, σωστά;

Η Amy Morin, μια γνωστή ψυχοθεραπεύτρια, για παράδειγμα, έχει σημειώσει πώς αυτό το είδος σύγκρισης μπορεί να προκαλέσει φθόνο και πραγματικά να ‘χτυπήσει’ την αυτοεκτίμησή σας.

2) Νιώθεις άνετα να λες «όχι»

Όταν δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, συχνά κάνουμε σχεδόν τα πάντα για να κρατήσουμε τους άλλους ευτυχισμένους. Σκεφτείτε ξανά: Όταν δεν είχατε αυτοπεποίθηση, πόσο συχνά συμφωνούσατε σε πράγματα που δεν θέλατε να κάνετε επειδή φοβόσασταν ότι κάποιος θα πίστευε ότι δεν είστε αρκετά καλοί;

Το να γίνετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας, από την άλλη πλευρά, σημαίνει συχνά περισσότερη άνεση να πείτε «όχι». Αυτή η μικρή λέξη δίνει μια ώθηση στην αυτοεκτίμηση και προσωπική ανάπτυξη.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να απορρίπτει πιο συχνά αιτήματα ή ευκαιρίες που δεν ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σου, είναι σαφές σημάδι ότι η αυτοπεποίθησή σου ενισχύεται.

3) Βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας όλο και περισσότερο

Έχετε παρατηρήσει ότι δοκιμάζετε νέα πράγματα, να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που κάποτε σας φόβιζαν ή απλώς να είστε πιο ανοιχτοί σε άγνωστες εμπειρίες;

Μπράβο! Ένα άλλο σίγουρο σημάδι ότι η αυτοπεποίθησή σας είναι σε άνοδο είναι η αυξανόμενη προθυμία σας να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Όπως είπε ο διάσημος συγγραφέας αυτο-ανάπτυξης Dale Carnegie, «η αδράνεια γεννά αμφιβολίες και φόβο. Η δράση γεννά αυτοπεποίθηση και θάρρος. Αν θέλεις να νικήσεις τον φόβο, μην κάθεσαι σπίτι και το σκέφτεσαι. Βγες έξω και δράσε».

4) Δεν φοβάστε την αποτυχία, ή τουλάχιστον, τη φοβάστε λιγότερο

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό. Ενα άλλο ισχυρό σημάδι ότι εξελίσσεστε σε ένα άτομο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι η εξελισσόμενη σχέση σας… με την αποτυχία.

Δεν είναι ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν βιώνουν ποτέ τον φόβο της αποτυχίας. Μάλλον καταφέρνουν να την δουν από διαφορετικό πρίσμα. Δεν αναζητούν απαραίτητα την αποτυχία, αλλά αναγνωρίζουν τα ανεκτίμητα μαθήματα και την ανάπτυξη που μπορούν να προέλθουν από αυτές τις «κακές στιγμές».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =