αρχικηVIRALΤέσσερα «αθόρυβα» λάθη που διώχνουν τους φίλους μακριά σου. Μήπως κάνεις κάποια από αυτά;

Τέσσερα «αθόρυβα» λάθη που διώχνουν τους φίλους μακριά σου. Μήπως κάνεις κάποια από αυτά;

Ίσως δεν το έχετε σκεφτεί ακόμα αυτό, αλλά μερικές φορές οι δικές μας συμπεριφορές μπορεί να γίνουν εμπόδια στην αναζήτησή μας για νέες συνδέσεις και φιλίες.

Έτσι, αν κάθεστε εκεί και ρωτάτε τον εαυτό σας, «Γιατί μου είναι τόσο δύσκολο να κάνω φίλους;» ήρθε η ώρα να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις δικές σας ενέργειες. Εδώ είναι 4 «αθόρυβα» λάθη που διώχνουν τους φίλους μακριά σου. Μήπως κάνεις κάποια από αυτά;


1) Είσαι υπερβολικά εγωκεντρικός

Όλοι απολαμβάνουμε να μιλάμε για τον εαυτό μας, σωστά; Μοιράζεστε τις εμπειρίες μας, τις απόψεις μας, τους θριάμβους μας, ακόμα και τις καθημερινές μας καθημερινές δραστηριότητες.

Αλλά εδώ είναι η κρίσιμη γραμμή.  Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της κοινοποίησης πληροφοριών και της κυριαρχίας στις συζητήσεις.

Εάν κατευθύνετε πάντα τη συζήτηση πίσω στον εαυτό σας, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους άλλους. Και ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι είναι απλώς ένας θεατής για τον μονόλογο κάποιου άλλου.

2) Είσαι πολύ γρήγορος στο να κρίνεις

Όλοι το έχουμε κάνει. Να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα για κάποιον.

Εδώ είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε. Τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε την κρίση με την περιέργεια; Τι θα γινόταν αν, αντί να απορρίψουμε κάποιον με βάση την πρώτη εντύπωση, αφιερώναμε χρόνο για να κατανοήσουμε την οπτική ή την ιστορία του;

Διότι όταν βιαζόμαστε να κρίνουμε, μπορεί να χάνουμε μερικές πραγματικά εκπληκτικές φιλίες.

3) Δεν είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες

Ο κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες για να κάνετε φίλους, αλλά συχνά έρχονται τυλιγμένοι… με τη μορφή νέων εμπειριών.

Μπορεί να είναι ένα χόμπι που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν, ένα μέρος που δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ ή ακόμα και μια κοινωνική εκδήλωση που βρίσκεται εκτός της ‘ζώνης άνεσής’ σας. Αυτές οι άγνωστες περιοχές είναι συχνά εκεί όπου γεννιούνται φιλίες.

Επομένως, μην διστάσετε να βγείτε από τη ‘ζώνη άνεσής’ σας. Αγκαλιάστε το νέο, το άγνωστο και το συναρπαστικό.

Άλλωστε, ο κόσμος είναι γεμάτος πιθανούς φίλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος για να τους γνωρίσεις.

4) Είσαι σκληρός με τον εαυτό σου

Είμαστε συχνά οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας. Μαζεύουμε τα ελαττώματά μας και μεγεθύνουμε τα λάθη μας, νομίζοντας ότι μας κάνουν ανάξιους φιλίας.

Κανείς όμως δεν είναι τέλειος. Ούτε εμείς, ούτε εσύ, ούτε ο πιο φιλικός άνθρωπος που ξέρεις. Όλοι έχουμε ελαττώματα, και αυτό είναι εντάξει. Είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Την επόμενη φορά που θα βάλετε τον εαυτό σας σε αμφισβήτηση και αρνητικότητα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας την αξία σας. Σας αξίζουν οι φιλίες και οι διασυνδέσεις, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο.

Και να θυμάσαι, οι σωστοί φίλοι θα σε αποδεχτούν για αυτό που είσαι- για τα ελαττώματα και όλα αυτά. Γι’ αυτό να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Τα πας καλύτερα από όσο νομίζεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 8 =