αρχικηVIRALΤέσσερα «άγνωστα» χωριά κοντά στην Αθήνα, ιδανικά για γρήγορες αποδράσεις (ΦΩΤΟ)

Τέσσερα «άγνωστα» χωριά κοντά στην Αθήνα, ιδανικά για γρήγορες αποδράσεις (ΦΩΤΟ)

Τι θέλουμε από τον ιδανικό προορισμό για μια απόδραση-αστραπή από την πόλη; Ηρεμία, καθαρό αέρα, άφθονες εικόνες φύσης, γραφικούς οικισμούς, φιλοξενία σαν στο σπίτι μας, καλό φαγητό και γενικά μέρη να δεις. Όλα αυτά τα συναντάςσε τέσσερα όμορφα χωριά που υπόσχονται χαλαρωτικά weekends σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα.

Χρισσό

Χρισσό: Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στο υπέροχο χωριό που είναι  «φωλιασμένο» στους πρόποδες του Παρνασσού, µε το βλέμμα του στραμμένο στη  θάλασσα!

Χτισμένο στους πρόποδες του Παρνασσού, μόλις 8χλμ. από τους Δελφούς, το Χρισσό είναι ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά της Φωκίδας. Αναπαλαιωμένα σπίτια που περιβάλλονται από καταπράσινους κήπους, δύο πλατείες, πολλές πέτρινες εκκλησίες, παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια όπου θα γευτείς νόστιμο κρέας από ντόπιους παραγωγούς, φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση και ηρεμία. Η θέα είναι μαγευτική, καθώς απλώνονται μπροστά σου οι ελαιώνες της Άμφισσας, η παραλία της Ιτέας και το Γαλαξίδι. Από το Χρισσό, μπορείς να εξορμήσεις στους Δελφούς, να ανέβεις στην Αράχωβα ή να κατηφορίσεις προς τη θάλασσα.

Ζαρούχλα

Σε περίπου δυόμιση ώρες από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς σε ένα γραφικό μέρος που παντρεύει φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους, ηρεμία και φυσιολατρικές δραστηριότητες. Χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού, μέσα σε έλατες και καστανιές, η Ζαρούχλα είναι αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αχαΐας. Στον οικισμό θα βρεις όμορφους ξενώνες και ζεστά ταβερνάκια για να απολαύσεις τοπικές γεύσεις, ενώ το βλέμμα σου θα τραβήξουν τα επιβλητικά πυργόσπιτα, μερικά από τα οποία έχουν συντηρηθεί.

Καστανιά

Καστανιά: Η αυθεντική ορεινή Κορινθία. - Zoudia- The Couple Travel Blog

Η λέξη «απόδραση» παίρνει το πραγματικό της νόημα σε τούτο το μικρό χωριό της Ορεινής Κορινθίας. Σκαρφαλωμένη κοντά στα 1.000 μέτρα υψόμετρο, στη νότια πλευρά της Ζήριας, η Καστανιά θα σου κλέψει την καρδιά με τα πετρόχτιστα σπίτια της μες στα έλατα, τα ήσυχα δρομάκια της και την πλατεία της που βλέπει στις πλαγιές του Ολίγυρτου. Στο δρόμο για το χωριό θα κάνεις απαραιτήτως μια στάση στη μυθική Λίμνη Στυμφαλία, όπου βρίσκεται και το εξαιρετικό Μουσείο Περιβάλλοντος. Εννοείται ότι δεν θα χάσεις την ευκαιρία να πας και μέχρι την αλπικής ομορφιάς Λίμνη Δόξα για να βγάλεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες.

Κυριάκι

Κυριάκι: Ο αλπικός παράδεισος της Βοιωτίας μια ανάσα από την Αθήνα!

Μιάμιση ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας βρίσκονται τα γραφικά χωριά του Ελικώνα. Το Κυριάκι (24 χλμ. από τη Λιβαδειά) είναι χτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Ελικώνα, σε υψόμετρο 780 μέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο. Εδώ θα κάνεις τις βόλτες σου σε γραφικά και ήσυχα στενά, θα χαζέψεις ωραία εκκλησάκια, θα ξεδιψάσεις σε πέτρινες βρύσες και θα δοκιμάσεις τα νόστιμα προϊόντα που παράγουν οι κάτοικοι του χωριού. Ανέβα μέχρι το Παλιόκαστρο, όπου βρίσκεται το ξωκκλήσι του Αγίου Νεκτάριου, για να θαυμάσεις το χωριό από ψηλά και να απολαύσεις τη θέα που φτάνει μέχρι τον Κορινθιακό και τις κορυφές του Παρνασσού, της Γκιώνας και των βουνών της Πελοποννήσου. Πέντε λεπτά από το χωριό, βρίσκεται η Αρβανίτσα, ένας υπέροχος χώρος αναψυχής μέσα σε καταπράσινο τοπίο γεμάτο έλατα, όπου υπάρχουν καταστήματα και παιδική χαρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =