αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος το Delivery.gr (Εικόνα)

Τέλος εποχής για το Delivery.gr. Η κολοσσός Delivery Hero προχωρά στην ενοποίηση της ελληνικής πλατφόρμας με το e-food και τη λειτουργία μόνο της δεύτερης. Σημειώνεται ότι μετά τις σχετικές εξαγορές, και οι δύο πλατφόρμες είναι κάτω από την «ομπρέλα» της Delivery Hero.

Όσοι μπαίνουν στο Delivery.gr βλέπουν το παρακάτω μήνυμα που λέει:

«Από 1 Σεπτεμβρίου, το delivery.gr ενώνει τις δυνάμεις του με το efood.

Συνέχισε να παραγγέλνεις φαγητό, καφέ και ό,τι άλλο χρειάζεσαι από την εφαρμογή ή το site του efood και απόλαυσε καθημερινά περισσότερα καταστήματα, ακόμα καλύτερες προσφορές, αναβαθμισμένες υπηρεσίες και νέες λειτουργίες».

To Delivery.gr ξεκίνησε από την Πάτρα, το μακρινό 2006. Σε συνέντευξη του στο It’s Possible, ο συνυδριτής της πλατφόρμας, Χρυσόστομος Φιλιππάκης, είχε περιγράψει το πως ξεκίνησαν όλα: «Αυτή θα μπορούσε να είναι μια «ρομαντική startup ιστορία». Βέβαια, το project μας δεν δημιουργήθηκε σε ένα γκαράζ, όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Εγώ και ο άλλος συνιδρυτής, Νίκος Ιωάννου, ήμασταν συμφοιτητές στην Πάτρα το 2006. Εκεί, μια νύχτα που πεινούσαμε, μου είπε ο Νίκος: ‘Έχω μια ιδέα να σου πω, την οποία την έχω εδώ και 2 χρόνια. Και αφορά το ντελίβερι». Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να βλέπω άλλα φυλλάδια ντελίβερι. Πρέπει να φτιάξουμε ένα site και να βάλουμε όλα αυτά τα φυλλάδια μέσα. Να φτιάξουμε το Patrasdelivery.gr’».

Με τον κ. Φιλιππάκη να συμπληρώνει: «Εν τω μεταξύ, εγώ είχα ζήσει πιο πριν στην Αμερική. Εκεί είχα συναναστραφεί με κάποιους Άραβες και μερικούς Εβραίους. Εκεί έμαθα τη μαγική λέξη «πιάτσα». Συγκεκριμένα, μια φορά είχα πάει σε κάποια Εβραϊκή περιοχή στις ΗΠΑ, με πολλά καταστήματα. Και ρωτώ έναν μαγαζάτορα: «Πως είναι δυνατόν εσύ, ο διπλανός και ο παραδιπλανός να πουλάτε το ίδιο είδος; Υπάρχει ανταγωνισμός εδώ; Τι ακριβώς γίνεται;». Μου απάντησε το εξής: «Όταν δεν θα αγοράσει ο πελάτης από εμένα, θα πάρει από το δίπλα μαγαζί. ‘Η από το λίγο πιο πέρα κατάστημα. Εδώ υπάρχει πιάτσα».

Επιστρέφουμε τώρα στη συζήτηση της Πάτρας. Όταν ο Νίκος μου είπε να φτιάξουμε το Patrasdelivery.gr, μου ήρθε στο μυαλό η συζήτηση που είχα στις ΗΠΑ με το μαγαζάτορα. Και λέω στον συνιδρυτή μου: «Θα φτιάξουμε την πιάτσα του ντελίβερι».

Αυτή ήταν και η λέξη- κλειδί, που έλεγα στα πρώτα μαγαζιά ντελίβερι, όταν πήγα να «πουλήσω» το προϊόν μας. «Γιατί να μπούμε;» με ρώταγαν οι καταστηματάρχες. «Γιατί εδώ είναι η πιάτσα» τους εξηγούσα.

Στη συνέχεια το project αναπτύχθηκε. Κάναμε την αθηναϊκή version με το Athensdelivery.gr, μετά το Thessalonikidelivery.gr και μετά δημιουργήθηκε το γνωστό σήμερα brand Delivery.gr που εξυπηρετεί όλη την Ελλάδα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 14 =