αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέλος… τα απρόοπτα: Το Google Meet προσθέτει έξυπνo Noise Cancellation στην εφαρμογή του

Τέλος… τα απρόοπτα: Το Google Meet προσθέτει έξυπνo Noise Cancellation στην εφαρμογή του

Το Google Meet μπορεί πλέον να φιλτράρει έξυπνα το θόρυβο στο παρασκήνιο σε Android και iOS. Η εφαρμογή αφαιρεί αυτόματα ήχους που αποσπούν την προσοχή που δεν μοιάζουν με φωνές.

Η δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο, απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να το ενεργοποιήσετε πριν ή κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Ήχος> Noise cancellation. Ανησυχείτε ότι κάποιος ήχος στο παρασκήνιο επηρεάζει την τηλεδιάσκεψη; Ελέγξτε τη φωνητική ένδειξη στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας: Οι ήχοι που έχουν μπλοκαριστεί και δεν μπορούν να ακουστούν από άλλους δεν θα μετακινούν τη γραμμή ένδειξης.

Για να δείτε τη λειτουργία καταστολής θορύβου του Meet σε δράση, παρακολουθήστε τον Serge Lachapelle, director of product manager του G Suite, στο παραπάνω βίντεο που δημοσίευσε το VentureBeat. “Θα απομακρύνει τα σκυλιά που γαβγίζουν, τα παιδιά που κλαίνε (τα περισσότερα) και τις φωνές”, είπε τον Ιούνιο. “Θα είναι καλό στα φωνητικά και στα τηλεφωνικά σήματα. Και πάλι, αυτή είναι η πρώτη μας προσπάθεια σε αυτό και θα γίνεται όλο και καλύτερο τώρα που το έχουμε κυκλοφορήσει.”

Η συνομιλία μέσω βίντεο έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της ζωής ειδικά στην εποχή της πανδημία. Παρουσιάστηκε πέρυσι, το Google Meet άρχισε να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση για έως και 100 συμμετέχοντες στη συνομιλία.

Αλλά αυτό σταματά στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν οι δωρεάν εκδόσεις της εφαρμογής περιορίζουν τη διάρκεια σε 60 λεπτά. Από την Πέμπτη, οι συνομιλίες έως και 250 συμμετεχόντων, live stream με έως και 100.000 θεατές σε domain και η δυνατότητα αποθήκευσης εγγραφών των συνομιλιών στο Google Drive θα επανέλθουν στο αρχικό κόστος των $25 ανά μήνα.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =