αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος σε fund της Oceanwood που επένδυσε και στην Ελλάδα

Τέλος σε fund της Oceanwood που επένδυσε και στην Ελλάδα

Η Oceanwood Capital Management, η επενδυτική εταιρία που είναι γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις short στις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, αναγκάζεται να κλείσει ένα από τα funds που τοποθετείται στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο λόγω μείωσης των αποδόσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του BBG, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το κλείσιμο του hedge fund Oceanwood European Financial Select Opportunities Fund.

Το fund εμφανίζει αρνητικές επιδόσεις φέτος, της τάξεως του 7,1% ως τον Ιούνιο, έναντι υποχώρησης 2,5% πέρυσι. Το 2017 είχε εμφανίσει επιδόσεις 25,4%.

Το fund επενδύει σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία. Πλέον έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 130 εκατ. ευρώ, από υψηλό στα 220 εκατ. ευρώ λίγα χρόνια πριν.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι η Oceanwood είχε ανοιχτές θέσεις short στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βαίνουν μειούμενες το τελευταίο δίμηνο.

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 17 =