αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος οι πτήσεις Boeing 737 Max 8 στην Ευρώπη- Καθηλώθηκαν όλα από απόψε

Τέλος οι πτήσεις Boeing 737 Max 8 στην Ευρώπη- Καθηλώθηκαν όλα από απόψε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις αεροσκαφών τύπου Boeing 737 Max 8 μετά την τραγωδία με τη συντριβή αεροσκάφους στην Αιθιοπία που στοίχισε τη ζωή σε 157 άτομα. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των Boeing 737-8 και 737-9 στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αρχής γενομένης από τις 21.00 ώρα Ελλάδας, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Κυριακής στην Αιθιοπία.

«H EASA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δύο μοντέλων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που μεταδίδεται με έκτακτο διεθνώς. Μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες, δύο αεροσκάφη του ίδιου τύπου έχουν καταπέσει, οδηγώντας στον θάνατο περισσότερα από 300 άτομα.

Η απόφαση της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπλοΐας ακολουθεί τις αντίστοιχες, μεμονωμένες αποφάσεις κρατών-μελών, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, να καθηλώσουν τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, έως ότου διαλευκανθούν οι αιτίες της τελευταίας συντριβής.

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και το Ομάν επίσης απαγόρευσαν, σήμερα, τις πτήσεις των συγκεκριμένων αεροπλάνων, καθώς οι αρχές παραμένουν, για την ώρα, επιφυλακτικές ως προς τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Συνολικά, τουλάχιστον 27 αεροπορικές εταιρείες έχουν καθηλώσει τα Max 8, καθώς η συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα με ίδιο μοντέλο, αυτή τη φορά της Lion Air, στην Ινδονησία. Η Boeing εξακολουθεί να διαβεβαιώνει πως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι απολύτως ασφαλή, ανακοινώνοντας παράλληλα πως θα προβεί σε αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, αλλαγές στον έλεγχο πτήσης και στις οδηγίες εκπαίδευσης.

 

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =