αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος οι δωρεάν χειραποσκευές από σήμερα στην Ryanair- Πόσο θα χρεώνονται

Τέλος οι δωρεάν χειραποσκευές από σήμερα στην Ryanair- Πόσο θα χρεώνονται

Από σήμερα 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η νέα πολιτική της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryainair για τις χειραποσκευές.

Η ιρλανδική εταιρεία επέτρεπε μέχρι σήμερα μία χειραποσκευή βάρους 10 κιλών εντός της καμπίνας και χρέωνε για τις αποσκευές που παραδιδόταν στο check-in.  Αυτό αλλάζει και πλέον το επιβατικό κοινό θα χρεώνεται με 6 ευρώ για τις χειραποσκευές έως δέκα κιλά. Στην κράτηση οι επιβάτες και πάλι θα πληρώνουν, με την κάθε αποσκευή να αποτιμάται στα 8 ευρώ.

Μετά την 1η Νοεμβρίου οι επιβάτες της Ryanair θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους δωρεάν στο αεροπλάνο μόνον μια μικρή τσάντα, όπως μια τσάντα χειρός ή ένα μικρό σακίδιο πλάτης που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά τους.

Η Ryanair λέει ότι αλλαγές – οι δεύτερες εντός του τρέχοντος έτους – αποσκοπούν στη μείωση των καθυστερήσεων στις πτήσεις.

O διευθυντής μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρείας, Κένι Τζέικομπς, δήλωσε: «Η νέα αυτή πολιτική θα επιταχύνει την επιβίβαση και θα μειώσει ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις, καθώς πολλοί επιβάτες αργοπορούσαν ψάχνοντας χώρο για να τοποθετήσουν τις βαλίτσες τους στο αεροσκάφος».

Το BBC επισημαίνει ότι το βασικό πρόβλημα της Ryanair, αλλά και πολλών άλλων αερομεταφορέων, είναι η έλλειψη χώρου για χειραποσκευές στα Μπόινγκ 737 και στα Airbus A320. Οι εν λόγω τύποι αεροσκαφών χρησιμοποιούνται για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Ο αναλυτής Τζέραλντ Κου, δήλωσε ότι τα αεροπλάνα της Ryanair έχουν χωρητικότητα για περίπου 90 μικρές βαλίτσες με ρόδες, αλλά διαθέτει θέσεις για τουλάχιστον 189 επιβάτες.

Η ιρλανδική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν αναμένει να έχει επιπλέον έσοδα από αυτή τη νέα πρακτική καθώς η χρέωση για την αποσκευή βάρους έως δέκα κιλών είναι και πάλι χαμηλότερη από το κόστος χρέωσης μιας κανονικής αποσκευής. Τέλος, αναφέρει ότι θα επιτρέπονται πλέον βαλίτσες μεγαλύτερου μεγέθους, είτε πρόκειται για χειραποσκευή είτε όχι.

Η Ryanair επέτρεπε στους πελάτες της να παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο δωρεάν μια χειραποσκευή και μια μικρή τσάντα από το 2013.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + two =