αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι». Αλλάζει και το όριο για τις αποδείξεις δαπάνης

Τέλος οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι». Αλλάζει και το όριο για τις αποδείξεις δαπάνης

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με “μπλοκάκι”, στο νέο ασφαλιστικό, ενώ στις συναλλαγές με αποδείξεις δαπάνης το όριο πέφτει στα 3.000 ευρώ αντί 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, οι μισθωτοί που έχουν και μπλοκάκι για συμπληρωματικό εισόδημα, πλήρωναν διπλές εισφορές για σύνταξη και περίθαλψη με βάση το μισθό και με βάση το εισόδημα που αποκτούσαν από το μπλοκάκι για τη δεύτερη απασχόλησή τους.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι στις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, και σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, η εισφορά στο “μπλοκάκι” καταργείται εφόσον ο εργαζόμενος καλύπτει από την εισφορά του μισθού του τα 210 ευρώ της νέας κατώτατης εισφοράς.

Για κάθε παράλληλη δραστηριότητα που θα ασκεί ως μη μισθωτός με το μπλοκάκι, δεν θα καταβάλλει καμία επιπλέον εισφορά από τη στιγμή που ως μισθωτός έχει συνολικές εισφορές (εργαζόμενου και εργοδότη) πάνω από τα 210 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =