αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέλος εποχής για την Chipita- Μπαίνει σε νέο μονοπάτι η εταιρία

Τέλος εποχής για την Chipita- Μπαίνει σε νέο μονοπάτι η εταιρία

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων της Chipita ενέκρινε το προτεινόμενο σχέδιο διάσπασης της εταιρείας και τη σύσταση δύο νέων εταιριών, της Chipita Foods ΑΕ και της Chipita Global ΑΕ. Με μοναδικό ζητούμενο το οποίο θα ξεκαθαριστεί να αποτελεί πλέον η ημερομηνία εφαρμογής της εν λόγω διάσπασης.

Ορίζοντας για την εξαγορά της εταιρείας από την Mondelez στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται και η διάσπαση είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί στο στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ο χρόνος θα εξαρτηθεί κι από άλλους παράγοντες όπως οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις Επιτροπές Ανταγωνισμού, και μέχρι τότε οι δύο εταιρείες (Mondelez και Chipita) θα λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, η Mondelez εξαγόρασε την Chipita με ένα χρηματικό αντίτιμο περίπου στα 2 δισ. δολάρια.

Τα προϊόντα της Chipita, που παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες, προσεγγίζουν δύο δισεκατομμύρια καταναλωτών. Η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει στους καταναλωτές ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων αρτοποιίας, όπως μπισκότα, κέικ και, τώρα για πρώτη φορά, προϊόντα ζύμης και να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για αυτό το κομμάτι της αγοράς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =