αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣύνδεση όλων των επιχειρήσεων με το IRIS έως τις 31 Μαρτίου 2025

Σύνδεση όλων των επιχειρήσεων με το IRIS έως τις 31 Μαρτίου 2025

Την σταδιακή αλλά ταχεία επέκταση των άμεσων πληρωμών, που προσφέρονται σήμερα στην Ελλάδα μέσω του συστήματος IRIS, στο σύνολο των επιχειρήσεων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025, ανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Payments360, που διοργανώνει η ΔΙΑΣ.

Ήδη στις 30 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2023, λήγει η προθεσμία για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες να δίνουν τη δυνατότητα άμεσων πληρωμών στους πελάτες τους και ο Υπουργός κάλεσε τους υπόχρεους να συμμορφωθούν έγκαιρα, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα (1.500 ευρώ), που προβλέπει η νομοθεσία, αλλά και να επωφεληθούν από τις χαμηλότερες προμήθειες.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εφάρμοσε πριν την έκδοση του σχετικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2024/886 τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν σε σχέση με τις Person to Person (μεταξύ ιδιωτών) και τις Person to Business (μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων) άμεσες πληρωμές.

Ο Κανονισμός προβλέπει την καθολική επέκταση της δυνατότητας άμεσων πληρωμών έως τον Οκτώβριο του 2025, ωστόσο η χώρα μας θα προχωρήσει νωρίτερα -έως τις 31 Μαρτίου 2025- και σε αυτόν τον τομέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =