αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα για συναλλαγές εντός της πλατφόρμας

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα για συναλλαγές εντός της πλατφόρμας

Τη στιγμή που η Amazon θα καταγράφει τις συναλλαγές Bitcoin για λογαριασμό της αστυνομίας με τεχνολογία που αναπτύσσει η ίδια, φήμες θέλουν το Facebook να ετοιμάζει το δικό του κρυπτονόμισμα για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεταξύ των μελών του. Ποιός ο λόγος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook εργάζεται πυρετωδώς στην κατασκευή κρυπτονομίσματος για συναλλαγές εντός της πλατφόρμας του μεταξύ των μελών του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου δικτύωσης, ενώ μελετούνται και άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο ψηφιακό νόμισμα.

Δεν είναι γνωστό γιατί να γίνεται μια τέτοια προσπάθεια από τη στιγμή που το Facebook χρησιμοποιούσε τα Facebook Credits μεταξύ 2011 και 2013, για αγορές εντώς των εφαρμογών και των games που διέθετε, κάτι το οποίο δεν είχε επιτυχία.

Τον Ιανουάριο, ο Mark Zuckerberg είχε δηλώσει πως ενδιαφερόταν για νέες τεχνολογίες και για την ανάπτυξη κρυπτονομίσματος, για να μελετήσει σε βάθος τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας, καθώς και τον τρόπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το κρυπτονόμισμα στις υπηρεσίες που προσφέρει το Facebook.

Προσφάτως, το Facebook ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής του Messenger, David Marcus, θα ήταν ο ηγέτης μιας ομάδας που θα ερευνούσε τις πιθανές χρήσεις του blockchain εντός του Facebook. Να τονίσουμε στο σημείο αυτό πως ο David Marcus ήταν πρόεδρος του Paypal και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Coinbase η οποία διαχειρίζεται συναλλαγές μεταξύ κρυπτονομισμάτων όπως τα Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum και Litecoin.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Facebook να δημιουργήσει ένα νέο κρυπτονόμισμα, αλλά δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να εξυπηρετούσε τις αγορές και πωλήσεις μεταξύ χρηστών που βρίσκονται σε διαφορετικά κράτη και δε θα χρειαζόταν μετατροπή νομισμάτων και συνεπώς πληρωμή τελών για τη μετατροπή τους.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 12 =