αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣχεδόν… sold out η επερχόμενη «Silicon Valley» της Θεσσαλονίκης: Στο 93% οι «κρατήσεις» χώρων για το Thess INTEC

Σχεδόν… sold out η επερχόμενη «Silicon Valley» της Θεσσαλονίκης: Στο 93% οι «κρατήσεις» χώρων για το Thess INTEC

Την εκτίμηση ότι η σημασία της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς «Thess INTEC» στην Περαία ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της Θεσσαλονίκης, διατύπωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή. Παρότι όμως είναι ένα έργο υπερτοπικού ενδιαφέροντος, για την ίδια τη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει -όπως είπε- «κομβικό γεγονός κορυφαίας σημασίας», καθώς θα κάνει την πόλη πιο ορατή στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας.

Συμφωνίες για το 93% των χώρων του Thess INTEC

Ως το τέλος του Μαΐου θα κατατεθεί στην πολεοδομία το τελικό σχέδιο του έργου του Thess INTEC, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός του, επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη «υπάρχουν γραπτές συμφωνίες για το 93% του χώρου που θα χτιστεί, με εταιρείες, ιδρύματα και πανεπιστήμια, που θέλουν να εγκατασταθούν εκεί».

Ο κ. Ευθυμιάδης εξήρε ακόμα την ενεργό -όπως είπε- συμπαράσταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του έργου, για το οποίο επισήμανε πως «ίσως είναι το μεγαλύτερο που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», με βαρύνουσα μάλιστα σημασία, γιατί η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα τόσο τους ουρανοξύστες και τα κτίρια, όσο τους ανθρώπους υψηλής εξειδίκευσης και τις καινοτόμους νεοφυείς επιχειρήσεις της.

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, ταυτόχρονα θα έχει ήδη αλλάξει και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε το “made in Greece” (φτιαγμένο στην Ελλάδα) να γίνει σήμα εκλεκτό, να γίνει “made very well in Greece” (φτιαγμένο πολύ καλά στην Ελλάδα)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμιάδης και πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να αναπτύξει την ελαφριά βιομηχανία και τη βιομηχανία του λογισμικού, διατηρώντας έτσι το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ελλάδα, αλλά και προσελκύοντας προσωπικό από όλη την υφήλιο.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Ευθυμιάδης σε προγενέστερη φάση, «Στόχος μας παραμένει μέσα στο 2022 να μπουν οι μπουλντόζες (για την έναρξη της κατασκευής) και στο τέλος του 2023 το Thess INTEC ν’ αρχίσει να λειτουργεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fourteen =