αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σχεδόν όλοι μπορείτε να γίνετε πετυχημένοι, αν προσπαθήσετε σκληρά»: Ο Jack Μa εξηγεί την άποψη του

«Σχεδόν όλοι μπορείτε να γίνετε πετυχημένοι, αν προσπαθήσετε σκληρά»: Ο Jack Μa εξηγεί την άποψη του

Για την ιστορία του Jack Ma έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ξεκίνησε από μια φτωχή περιοχή της Κίνας, την πόλη Hangzhou. Μετά τις σπουδές του, απορρίφθηκε από 30 δουλειές. Έγινε καθηγητής και τελικά πήρε την τολμηρή απόφαση να ασχοληθεί με το πεδίο του ίντερνετ, μετά από ένα ταξίδι του στις ΗΠΑ. Χωρίς να έχει business γνώσεις και χωρίς να γνωρίζει πολλά πράγματα στο τεχνολογικό πεδίο.

Ο Jack Ma ίδρυσε την Alibaba και σήμερα έχει μια περιουσία που φτάνει τα 35 δισ. δολάρια.

«Νομίζω ότι όλοι μπορείτε να γίνετε πετυχημένοι, αν προσπαθήσετε πραγματικά σκληρά», είπε ο Jack Ma σε πρόσφατο event στο Παρίσι.

Το λέει επειδή το έχει ζήσει. Ο ίδιος ξεκίνησε την Alibaba το 1999 από ένα διαμέρισμα, χωρίς πολλά χρήματα στην άκρη, και με μια μικρή ομάδα. «Ένα από τα πράγματα που αποδείξαμε: Αν ο Jack Ma και η ομάδα σου μπορούν να πετύχουν, τότε το 80% των ανθρώπων στον κόσμο μπορούν να πετύχουν» τόνισε ο διάσημος επιχειρηματίας.

«Αν οι άνθρωποι σου κάνουν κριτική, πρέπει να σκεφτείς», σημείωσε ο Jack Ma, και εξήγησε το πως ξεκίνησε: «Άνθρωποι σαν εμένα δεν έχουν χρήματα, δεν έχουν τεχνολογία, δεν έχουν γνωριμίες. Στο μόνο που μπορούμε να συναγωνιστούμε τους άλλους, είναι στο πως βλέπουμε το μέλλον». Αυτό έκαναν ο Jack Ma και οι συνεργάτες του, ξεκινώντας από εκείνο το διαμέρισμα: Είδαν στο μέλλον. Και το μέλλον τους δικαίωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =