αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣχεδόν οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις, λένε ότι δεν μπορούν να βρουν επιστήμονες για να προσλάβουν

Σχεδόν οι μισές ελληνικές επιχειρήσεις, λένε ότι δεν μπορούν να βρουν επιστήμονες για να προσλάβουν

Ένα ιδιαίτερο φαινόμενο… περιγράφουν αρκετοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μπορεί από τα πανεπιστήμια να αποφοιτούν κάθε χρόνο χιλιάδες πτυχιούχοι, η ανεργία να παραμένει σε σημαντικά επίπεδα, ωστόσο όπως αναφέρει η Καθημερινή, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν επιστήμονες για να προσλάβουν.

Αιτία είναι το brain drain, που οδήγησε περισσότερους από 500.000 νέους με υψηλά προσόντα σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και βιομηχανιών, σε ορισμένους κλάδους οι ελλείψεις σε κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό είναι πολύ μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, το 59,6% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ψηφιακής οικονομίας δηλώνει ότι έχει κενές θέσεις σε επιστημονικό προσωπικό και το 34% σε τεχνικούς.

Επίσης, το 13% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις και σε ανώτερα διευθυντικά στελέχη. Από την πλευρά του ο ΣΕΒ προτείνει 20 μέτρα για να αναστραφεί το brain drain, μεταξύ των οποίων και η μείωση της φορολογίας στην εργασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + one =