αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχεδιάζεται επέκταση του εμπορικού κέντρου River West

Σχεδιάζεται επέκταση του εμπορικού κέντρου River West

Στη δημιουργία εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα (ΑΕΕΑΠ) θα προχωρήσει ο όμιλος Viohalco προκειμένου να αξιοποιήσει το σημαντικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στο εγχώριο real estate.

Η σύσταση ΑΕΕΑΠ (REIC) που, όπως προβλέπει η νομοθεσία, θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, αποτελούσε εδώ και αρκετό καιρό μια από τις επιλογές που εξέταζε ο όμιλος Στασινόπουλου, στον έλεγχο του οποίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εμπορικά κέντρα River West στον Κηφισό και Μare West στην Κόρινθο, κτίρια που στεγάζουν ξενοδοχεία (Wyndham Grand Athens), κτίρια γραφείων, αποθήκες κ.α., στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η κύρια θυγατρική της Viohalco στον κλάδο της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων είναι η Noval Α.Ε., στην οποία κατέχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Ιούνιο (19/6) υπεβλήθη αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για άδεια σύστασης Εταιρίας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.), σύμφωνα με το νόμο 2778/1999. Με βάση ανάλογες περιπτώσεις αδειοδοτήσεων, η Viohalco εκτιμά στην οικονομική έκθεση εξαμήνου 2017 ότι η νέα εταιρεία αναμένεται να συσταθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Προς επέκταση το River West

Όπως αναφέρει το Capital.gr, η νέα ΑΕΕΑΠ του ομίλου Viohalco είναι πολύ πιθανό να “προικοδοτηθεί” και με την επέκταση του εμπορικού κέντρου River West που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του Αιγάλεω, δίπλα στο ΙΚΕΑ, αμφότερα σε έκταση που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου.

Η Viohalco προχώρησε στην αγορά παρακείμενου στο εμπορικό κέντρο οικοπέδου, επιφάνειας περίπου 3.700 τ.μ. και επίσης αποκτήθηκε με μακροχρόνια μίσθωση όμορο ακίνητο 20.000 τ.μ.

Τα δύο αυτά ακίνητα θα εξυπηρετήσουν τα σχέδια μελλοντικής επέκτασης του River West που κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017 κατέγραψε αύξηση 8% (σε ετήσια βάση) του κύκλου εργασιών των μισθωτών του, ενώ η επισκεψιμότητα παρέμεινε σταθερή.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, η ζήτηση από υποψήφιους μισθωτές στο River West είναι εξαιρετικά έντονη, ιδίως μετά τη μετατροπή ενός τμήματος του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε χώρο καταστημάτων λιανικής, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Στο πλαίσιο αυτό, σε εξέλιξη βρίσκονται προχωρημένες συζητήσεις με διεθνή αλυσίδα λιανικού εμπορίου για ένα κατάστημα 900 τ.μ. εντός αυτού του νέου χώρου καταστημάτων.

To River West άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο του 2011. Πέρυσι το εμπορικό κέντρο κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας (4,6 εκατ. πελάτες), αύξηση κύκλου εργασιών από ενοίκια κατά 19%, με δείκτη πληρότητας 97%.

Το Mare West

Σε ότι αφορά στο εμπορικό πάρκο Mare West στην Κόρινθο η ζήτηση από υποψήφιους μισθωτές συνετέλεσε στην εκμίσθωση πρόσθετου χώρου επιφάνειας 200 τ.μ. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών των μισθωτών αυξάνεται με σταθερό ρυθμό και η είσοδος νέων καταστημάτων, σε συνδυασμό με δυναμικές κινήσεις εμπορικής προώθησης, έχουν αυξήσει σημαντικά τη μηνιαία επισκεψιμότητα. Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εταιρίες του λιανεμπορίου και αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων πληρότητας και του μείγματος μισθωτών.

Το Mare West, επιφάνειας 15.000 τ.μ. , δημιουργήθηκε σε ιδιόκτητη έκταση συνολικού εμβαδού 72.000 τ.μ., επί της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2015

Τέλος, η Viohalco αναφέρει πως οι επιδόσεις του Ξενοδοχείου “Wyndham Grand Athens” στην Πλατεία Καραϊσκάκη, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2016, συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες του μισθωτή, τόσο σε σχέση με τα επίπεδα πληρότητας, όσο και σε σχέση με τα έσοδα.

Τέλος, όσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα του ομίλου, η Viohalco βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις σχετικά με τη μίσθωση του κτιρίου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και μέρους του συγκροτήματος γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας, για το οποίο αναζητείται εδώ και καιρό μισθωτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =