αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣχέδιο του ΟΤΕ για νέο data center- Μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Σχέδιο του ΟΤΕ για νέο data center- Μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ

Την υλοποίηση επένδυσης ύψους 10,07 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέου data center εξετάζει ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής του OTE Εstate.

Το project, η υλοποίηση του οποίου θα εξαρτηθεί από τις ευρύτερες συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά και την οικονομία σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, υπήχθη στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε προ ημερών στη “Διαύγεια”, το επενδυτικό σχέδιο της OTE Εstate εντάχθηκε στις διατάξεις του Ν.4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της “Γενικής Επιχειρηματικότητας (Β΄ κύκλος)”.

Η επένδυση αφορά την ίδρυση “νέας μονάδας Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Υπολογιστικών Συστημάτων (Data Center)”, σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρείας στην περιοχή της Νεμέας, στην Κορινθία. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 10,07 εκατ ευρώ και χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής,  ύψους 3,52 εκατ ευρώ, ήτοι 35% της συνολικής επένδυσης, η οποία και θα καταβληθεί μετά την αποπεράτωση του έργου.  

Όπως αναφέρθηκε, ο Όμιλος ΟΤΕ θα αξιολογήσει τις συνθήκες της αγοράς προκειμένου να αποφασίσει οριστικά την υλοποίηση της επένδυσης, διαθέτοντας περιθώριο τριετίας βάσει των σχετικών διατάξεων του Αναπτυξιακού Νόμου για ολοκλήρωσή της.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, και έχει ολοκληρώσει την υλοποίησή του Data Center (κύριο και εφεδρικό) της Coca-Cola HBC για τις 28 χώρες που δραστηριοποιείται, ένα από τα μεγαλύτερα data center instances σε Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική. Η επένδυση της Coca-Cola HBC, ύψους 43 εκατ.ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2017.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΤΕ, έχει υλοποιήσει ανάλογα έργα για το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) καθώς και για άλλους ICT πελάτες, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών Data Hosting, IT Service Desk και Managed Security.

Στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να αξιοποιεί τη διαρκώς αυξανόμενη διεθνή εμπειρία του ως προς την παροχή σύνθετων έργων ICT, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, επιδιώκοντας προηγμένες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των data centers, του cloud και του IoT.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − ten =