αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχέδιο για να αποκτήσει ο Βόλος αεροδρόμιο cargo

Σχέδιο για να αποκτήσει ο Βόλος αεροδρόμιο cargo

Την δημιουργία αεροδρομίου Cargo στην Αγχίαλο στον Βόλο που θα συνδέει Ευρωπαϊκά hubs cargo με στόχο η Ελλάδα να μεταβεί στις τοπ 10 χώρες logistics στον κόσμο, αλλά και να προσελκύσει μεγάλες ξένες επενδύσεις προκρίνει ο Καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, απαντώντας σε ερώτηση του crisismonitor.gr.

Την ίδια στιγμή προκρίνει τον σιδηρόδρομο για την μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος ,αλλά για την ανάπτυξη οδικών δικτύων για απευθείας διασυνδέσεις.

Ο Καθ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των logistics (Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας) από την 42η το 2018 στην 19η το 2022, αποδίδοντας την πρόοδο της Ελλάδας στη βελτίωση κατά 13% των υποδομών και διαδικασιών στα τελωνεία, κατά 17% στην απλούστευση των γενικότερων διαδικασιών στην αγορά logistics, κατά 15% στoν εκσυγχρονισμό των υποδομών, κατά 24% στις επενδύσεις ψηφιοποίησης, κατά 23% στην τόνωση της αξιοπιστίας του δημοσίου τομέα και κατά 6% στην ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας.

Περαιτέρω, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή τη διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση transport logistic (9-12 Μαΐου – Μόναχο) από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προσέθεσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο για την Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής προωθεί επτά εμβληματικές δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Tη μετεγκατάσταση των μικρών δια-μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα σε ένα οργανωμένο υποδοχέα, στη Φυλή.
  • Τη δημιουργία εμπορευματικών κέντρων στο Στρατόπεδο Γκόνου στη Θεσσαλονίκη και την υλοποίηση αντίστοιχων υποδοχέων στο Θριάσιο.
  • Tην ψηφιοποίηση των εγγράφων μεταφοράς με την ΑΑΔΕ.
  • Tην εκπόνηση μελέτης από το ΥΠΟΜΕΔΙ για τη χωροθεσία επιπλέον οργανωμένων υποδοχέων logistics.
  • Τη χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας Καινοτομίας, ερευνητικών έργων για την εφοδιαστική.
  • Την τόνωση της εξωστρέφειας των Ελληνικών Εταιρειών Logistics σε συνεργασία με την Enterprise Greece.
  • Τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής ενδοχώρας για τα Ελληνικά Λιμάνια σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Τη δημιουργία ενός ψηφιακού παρατηρητηρίου για την Εφοδιαστική σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ερευνητικούς φορείς.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =