αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Συρρίκνωση» 70% στις Airbnb κρατήσεις στην Αθήνα τώρα- Ποιες είναι οι προβλέψεις για το καλοκαίρι

«Συρρίκνωση» 70% στις Airbnb κρατήσεις στην Αθήνα τώρα- Ποιες είναι οι προβλέψεις για το καλοκαίρι

Μείωση της τάξεως του 70% κατά μέσον όρο καταγράφουν οι κρατήσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, σε ό,τι αφορά τις αγγελίες ακινήτων που είναι αναρτημένες στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, απόρροια της πανδημίας του κορωνοϊού. Οπως σημειώνουν στελέχη του κλάδου στην Καθημερινή, «είναι σαν να βρισκόμαστε ακόμα στον Ιανουάριο, παρότι οδεύουμε με ταχύ ρυθμό προς τις διακοπές του Πάσχα». Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο επόμενος μήνας θα είναι ακόμα χειρότερος, δεδομένων των όλο και αυστηρότερων μέτρων απαγόρευσης συναθροίσεων, ταξιδίων, μετακινήσεων, ακόμα και εκκλησιασμών, που λαμβάνονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον κ. Νάσο Γαβαλά, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων Mint, «έχουμε καταγράψει μείωση των αφίξεων και ασφαλώς και ακυρώσεις σε πολλές κρατήσεις, κυρίως για το διάστημα μέχρι το τέλος Απριλίου. Υπολογίζουμε ότι αυτή τη στιγμή η πτώση κινείται πέριξ του 70% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι». Η Mint (πρώην EazyBnB) είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων, διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 300 ακίνητα, κυρίως στην Αθήνα, αλλά εσχάτως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Πάντως, επί του παρόντος, οι κρατήσεις του καλοκαιριού είναι άθικτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει επηρεαστεί προσώρας η θερινή τουριστική περίοδος. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, «το φετινό καλοκαίρι ίσως να κινηθεί χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά εκτιμώ ότι θα έχουμε μεγάλη άνοδο τους φθινοπωρινούς μήνες, καθώς θα μετατεθεί για τότε ένα σημαντικό μέρος της ζήτησης. Επίσης, είναι δεδομένο ότι φέτος θα υπάρξει μεγάλη άνοδος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καθώς πολλοί άνθρωποι θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις λίγο πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή τους άδεια». Αντίστοιχα, οι διαχειριστές των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων εκτιμούν ότι το φετινό καλοκαίρι θα φιλοξενήσουν περισσότερους Ελληνες παραθεριστές, καθώς αφενός μεν οι τελευταίοι θα έχουν περισσότερες επιλογές διαμονής (λόγω ακριβώς της μείωσης των επισκεπτών από το εξωτερικό), αφετέρου η δυσκολία των μετακινήσεων εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερη, τουλάχιστον για τον εσωτερικό τουρισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 1 =