αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Συρρίκνωση» της κρουαζιέρας προβλέπει ο ΣΕΤΕ για το ερχόμενο έτος

«Συρρίκνωση» της κρουαζιέρας προβλέπει ο ΣΕΤΕ για το ερχόμενο έτος

«Αρμαγεδδών» θα πλήξει την ελληνική κρουαζιέρα το 2017, οδηγώντας, αναπόφευκτα, σε απώλειες χιλιάδων ξένων τουριστών για τη χώρα και εκατομμυρίων ευρώ για την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για τη κρουαζιέρα και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Navigator, διεθνούς αντιπροσώπου της Royal Carribean, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους κρουαζιέρας στον κόσμο, οι αφίξεις επιβατών με κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα το 2017 θα μειωθούν κατ’ ελάχιστον σε ποσοστό 30% σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Η πτώση αυτή, όπως σημειώνει ο κ. Στυλιανόπουλος, είναι μη αναστρέψιμη, καθώς υπολογίζεται με βάση τον μειωμένο αριθμό δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων που έχουν σχεδιαστεί για τη χώρα μας τη προσεχή σεζόν από τους διεθνείς ομίλους. Το πλέον σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι η Ανατολική Μεσόγειος, από περιοχή κρουαζιέρας με μεγάλη ποικιλία σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών προορισμών, που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, το 2017 θα συρρικνωθεί μόνο στη Δυτική Ακτή της Ελλάδας (Ιόνιο), σε Πειραιά-Αργοσαρωνικό, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και λίγο στα νότια Δωδεκάνησα.

Η εμπορική δύναμη της περιοχής, βρίσκεται στο ναδίρ και αν κρατιέται ακόμη, αυτό οφείλεται μόνο στην υψηλή δημοτικότητα τριών έως τεσσάρων ελληνικών προορισμών, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του ΣΕΤΕ. Η εξέλιξη αυτή παραπέμπει στη μεγαλύτερη κρίση που θα έχει περάσει ποτέ ο κλάδος στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 18 =