αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνολικά 369 υπάλληλοι έχουν απολυθεί από το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια λόγω… πλαστών πτυχίων

Συνολικά 369 υπάλληλοι έχουν απολυθεί από το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια λόγω… πλαστών πτυχίων

Από το 2015 έως σήμερα, 369 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί εκτός Δημοσίου επειδή υπέβαλαν πλαστά πτυχία ή παραποιημένα και ανακριβή πιστοποιητικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή, οι περισσότερες ανακλήσεις διορισμών καταγράφηκαν στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Συγκεκριμένα, από του 156 υπαλλήλους που τέθηκαν εκτός Δημοσίου το 2015 οι 65 εξ αυτών εργάζονταν σε ΟΤΑ, οι 28 στο υπουργείο Υγείας και οι 25 στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το 2016 απολύθηκαν 115 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω πλαστών πιστοποιητικών – και πάλι στην πλειονότητα τους από τους ΟΤΑ και το υπουργείο Εσωτερικών. Την επόμενη χρονιά, 62 δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν για τον ίδιο λόγο ενώ φέτος, έως και τον Οκτώβριο, την πόρτα της εξόδου πέρασαν 36 δημόσιοι υπάλληλοι, οκτώ εκ των οποίων εργάζονταν στο υπουργείο Παιδείας με πλαστά πιστοποιητικά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, εντοπίστηκαν συνολικά 1.737 πλαστοί τίτλοι οδηγώντας σε ισάριθμες οριστικές απολύσεις.

Οι πλαστογραφημένοι τίτλοι είναι στην πλειονότητά τους πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (849), πτυχία πανεπιστημίου (461) αλλά και απολυτήρια δημοτικού (158). Σύμφωνα με το ΣΕΕΔΔ, η πλειονότητα των υπαλλήλων εργαζόταν σε φορείς του υπουργείου Υγείας (449), σε Δήμους (144) και ΔΕΚΟ (135). Υπό διερεύνηση με «σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας» βρίσκονται ακόμα 2.002 υποθέσεις.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 5 =