αρχικηVIRALΣυνολικά 13 από τους ταξιδιώτες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν τήρησαν την καραντίνα- Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα

Συνολικά 13 από τους ταξιδιώτες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν τήρησαν την καραντίνα- Πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα

Ήρθαν τα πρώτα πρόστιμα σε αυτούς που δεν τηρούν την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που ισχύει ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό για όσους φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς. Συνολικά, έγιναν 217 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε «13 περιπτώσεις βρέθηκαν εκτός ή πέριξ της οικίας τους και όχι εντός αυτής», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ ασκήθηκαν και οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινικές διώξεις, επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, που τόνισε ότι οι έλεγχοι για αυτό το ζήτημα θα ενταθούν. Το μέτρο της καραντίνας 14 ημερών, σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα αεροπορικώς, τέθηκε σε εφαρμογή από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την τήρηση αυτού του μέτρου έχει αναλάβει η αστυνομία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αστυνομικοί θα ελέγχουν αν οι επιβάτες των πτήσεων τηρούν την κατ’ οίκον καραντίνα, είτε κάνοντας συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα, είτε με επιτόπιο έλεγχο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 16 =