αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεργασία με το Lehigh University υπέγραψε η Αεροπορική Βιομηχανία- Στο πλάνο η ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής

Συνεργασία με το Lehigh University υπέγραψε η Αεροπορική Βιομηχανία- Στο πλάνο η ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και το Lehigh University της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ υπέγραψαν Συμφωνητικό Αμοιβαίας Κατανόησης (MoU – Memorandum of Understanding) για συνεργασία στους τομείς Εκπαίδευσης, Έρευνας & Ανάπτυξης και Ακαδημαϊκής Αριστείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Lehigh University είναι ένα από τα 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τα οποία με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της τέως Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως επισκέφθηκαν την Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2022, με σκοπό τη συνεργασία με Ελληνικά Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα. Η συμφωνία αποτελεί μια επιτυχία αυτής της επίσκεψης.

Το Lehigh University είναι ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια παγκοσμίως στον τομέα της Τεχνολογίας Υλικών και Μηχανικής. Στις κύριες δραστηριότητές του περιλαμβάνεται η Αεροναυπηγική, η ανάπτυξη Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων (UAV), η Διαστημική Τεχνολογία και άλλοι τομείς του ενδιαφέροντος της ΕΑΒ.

Η συνεργασία της ΕΑΒ με το Lehigh University εντάσσεται στα σχέδια της ΕΑΒ για την ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου Αεροδιαστημικής, το οποίο, συν τοις άλλοις, θα περιλαμβάνει Σχολές Πιλότων, Εναέριας Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Αεροπορικών Εταιρειών. Το σχέδιο αυτό στηρίζεται πλήρως από το Υπουργείο Παιδείας.

Η ΕΑΒ εξελίσσεται σε διεθνές κέντρο σπουδών στην Αεροδιαστημική, φιλοξενώντας πάνω από 1.000 σπουδαστές αραβικών χωρών μέσω συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Έχει πρόσφατα περατώσει εκπαιδευτικό κτίριο 9.500 τ.μ., αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ με ιδία χρηματοδότηση, και έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ανέγερσης άλλων δύο όμοιων κτιρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − seven =