αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣυνελήφθη 57χρονος που διαμοίραζε «πειρατικά» συνδρομητική τηλεόραση

Συνελήφθη 57χρονος που διαμοίραζε «πειρατικά» συνδρομητική τηλεόραση

Στη σύλληψη άνδρα που εμπλέκεται σε παράνομη θέαση αλλά και διαμοιρασμό τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών υπηρεσιών προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηράκλειο Κρήτης έπειτα από καταγγελία που έγινε και στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της «πειρατείας», που σχετίζεται με την παράνομη διάθεση σε τρίτους, έναντι αμοιβής, συνδρομητικών καναλιών με χρήση της τεχνολογίας IPTV.

Όπως διαβάζουμε στο Typologies.gr, ο 57χρονος που συνελήφθη, δήλωσε άνεργος και συνταξιούχος και κατά την έρευνα στην οικία του, βρέθηκε ένας αποκωδικοποιητής Android box, μέσω του οποίου προβάλλονταν παρανόμως τα κανάλια της Nova, του Cosmote , αλλά κι άλλων τηλεοπτικών παρόχων, ενώ είχε διαθέσιμη και υπηρεσία on demand με τεράστιο κατάλογο ελληνικών και ξένων ταινιών και σειρών. Επίσης, βρέθηκε ηλεκτρονικό πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, μέσω του οποίου ο συλληφθείς ενεργοποιούσε/απενεργοποιούσε και γενικώς διαχειριζόταν το πελατολόγιό του.  Τη στιγμή της επιχείρησης το πελατολόγιό του περιείχε 221 ενεργούς πελάτες ενώ 4 είχαν προσωρινά απενεργοποιηθεί. Ο συλληφθείς σήμερα οδηγήθηκε στον αρμόδιο ανακριτή και ζήτησε προθεσμία ώστε να απολογηθεί.

Ο ανακριτής τον παράπεμψε για παράβαση των διατάξεων του Ν. 2121/1993 περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, σε κακουργηματική μορφή, του χορήγησε προθεσμία να απολογηθεί αύριο, ενώ διέταξε την συνέχιση της κράτησής του χωρί να ορίσει εγγύηση ή περιοριστικούς όρους αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ο ανακριτής ότι ο συλληφθείς είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος για την πνευματική ιδιοκτησία. Σε τέτοιου είδους αδικήματα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 66 του Ν. 2121/1993, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα δέκα έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =