αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνελήφθησαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι για εκβίαση καταστηματαρχών- Έπαιρναν λεφτά για να μην κάνουν ελέγχους

Συνελήφθησαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι για εκβίαση καταστηματαρχών- Έπαιρναν λεφτά για να μην κάνουν ελέγχους

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν 14 δημοτικοί αστυνομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθεση εκβιασμού καταστηματαρχών και χρηματισμού.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, οι συλληφθέντες φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αθήνας να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να μην πραγματοποιούν ελέγχους και – αν το έκαναν – να μη βεβαιώνουν πρόστιμα για τις παραβάσεις που θα έβρισκαν.

Οι δράστες είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλά χρήματα. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει μέχρι τώρα σχεδόν μισό εκατομμύριο σε ένα σπίτι και έναν τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των κατηγορουμένων.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ανώτερος αξιωματικός της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 17 =