αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Συνδέεται» με το ΓΕΜΗ η ΑΑΔΕ

«Συνδέεται» με το ΓΕΜΗ η ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία τίθεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η αυτόματη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου με τις μεταβολές των Ανώνυμων Εταιρειών, μέσω διαλειτουργικότητας με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προηγηθεί συστηματική συνεργασία μεταξύ της ΚΕΕΕ και της ΑΑΔΕ. Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, από τις 11 Οκτωβρίου 2023, εκκινεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ ΑΑΔΕ και ΓΕΜΗ.

«H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιο συνεργάστηκαν με την AAΔE, ώστε να ολοκληρωθεί το σύστημα διαλειτουργικότητας μεταξύ ΓEMH και AAΔE. Tο επόμενο διάστημα, οι επιχειρήσεις μέλη μας θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, τις οποίες θα προσφέρει το ΓEMH, ξεπερνώντας χρόνια εμπόδια γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούσαν το ελληνικό επιχειρείν. Σημειώνεται ότι επιδίωξή μας αποτελεί η επέκταση της διαλειτουργικότητας και στις υπόλοιπες νομικές μορφές», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, από την πλευρά του ανέφερε: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα απλοποίησης διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρήσεων. Και είναι αποτέλεσμα πολύμηνης εντατικής συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να αφαιρούμε γραφειοκρατικά εμπόδια στη λειτουργία του επιχειρείν, προσφέροντας όλο και καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 12 =