αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνέλαβαν πάλι τον πρώην CEO της Wirecard

Συνέλαβαν πάλι τον πρώην CEO της Wirecard

Στη σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Wirecard, Μάρκους Μπράουν, προχώρησαν εκ νέου οι αρχές του Μονάχου μετά το μεγάλο λογιστικό σκάνδαλο των 1,9 δισ. ευρώ, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές του Μονάχου ο Μπράουν ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ μετά την σύλληψη του τον Ιούνιο, είχε γνώση τουλάχιστον από το 2015 για τα όσα γίνονταν στην εταιρεία. O Μπράουν φέρεται επίσης να είχε πάρει δάνειο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ από την Wirecard.

Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιουνίου αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το ένα τέταρτο του ισολογισμού της Wirecard, δεν υφίστατο. Μετά ξεκίνησε μια διαδικασία επίρριψης ευθυνών μεταξύ τραπεζών, ελεγκτικών εταιρειών και αρμοδίων αρχών, φέρνοντας επίσης στο προσκήνιο και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο γερμανικό σύστημα ελέγχου και εποπτείας των εταιρειών πέραν του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Την ίδια ώρα, ενας από τους πλέον καταζητούμενος ανθρώπους στον κόσμο, ο Γιαν Μάρσαλεκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Wirecard  πιστεύεται ότι κρύβεται κοντά στη Μόσχα υπό την προστασία της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU της Ρωσίας, όπως ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt.

Το περιοδικό Der Spiegel της Γερμανίας, ο ερευνητικός ιστότοπος Bellingcat και ο ιστότοπος ειδήσεων The Insider της Ρωσίας είχαν αναφέρει ότι ο Μάρσαλεκ κατέφυγε στη Λευκορωσία μέσω Εσθονίας λίγες ώρες μετά την απόλυση του στις 18 Ιουνίου. Η Λευκορωσία και η Ρωσία δεν είχαν ουσιαστικά κανένα συνοριακό έλεγχο από το 1995.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, ο Μάρσαλεκ βρισκόταν στο μικροσκόπιο αρκετών κρατικών υπηρεσιών πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο Wirecard αφού φερόταν να έχει σχέσεις με ένοπλες ομάδες στη Λιβύη και τον ρωσικό στρατό.

Πηγή: Liberal.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + nine =