αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣυνέβη το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber

Συνέβη το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο με αυτόνομο αυτοκίνητο της Uber

Ένα αυτόνομο όχημα δοκιμών της Uber έπεσε πάνω σε μία γυναίκα στην πόλη Tempe της Αριζόνα, προκαλώντας το θάνατό της. Το συμβάν έγινε πριν από λίγο και αποτελεί το πρώτο περιστατικό όπου πεζός άνθρωπος χάνει τη ζωή του από αυτόνομο όχημα, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο όχημα επέβαινε και οδηγός ασφαλείας της εταιρείας, ενώ η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε καθώς προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο από σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί περαιτέρω λεπτομέρειες του ατυχήματος.

Η Uber δήλωσε πως συνεργάζεται με τις Αρχές της πόλης και ανέστειλε όλες τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της στην πόλη, αλλά και στο Pittsburgh, στο San Francisco και στο Toronto.

«Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια του θύματος. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές Αρχές κατά την έρευνά τους για το ατύχημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Uber, Sarah Abboud.

Είχαν και κατά το παρελθόν υπάρξει συγκρούσεις αυτόνομων οχημάτων της Uber, αλλά και άλλων εταιρειών, αλλά πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αφορά πεζό άνθρωπο ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Το συγκεκριμένο ατύχημα αναμένεται να επηρεάσει τις εξελίξεις γύρω από τον κλάδο. Οι ειδικοί εκτιμούν πως στο εξής ο κλάδος των αυτόνομων οχημάτων θα τεθεί υπό εντονότερη εποπτεία και αυστηρότερη ρύθμιση.

Έως τώρα στα περισσότερα από τα αυτοκινούμενα οχήματα στην περιοχή της Καλιφόρνια επέβαιναν οδηγοί ασφαλείας, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο του οχήματος εάν καταστεί ανάγκη. Όμως, αυτό πλέον δεν θα αποτελεί επίσημο κανόνα στην ευρύτερη περιοχή. Από τις 2 Απριλίου και μετά, οι εταιρείες που δοκιμάζουν αυτόνομα οχήματα στην Καλιφόρνια θα έχουν το δικαίωμα να προχωρούν στις δοκιμές τους χωρίς την ύπαρξη οδηγού ασφαλείας.

Δεν γνωρίζουμε βέβαια, εάν το σημερινό συμβάν θα επηρεάσει και τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία και είχε παρθεί από τον περασμένο Φλεβάρη.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 13 =