αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣυνέβη στου Ζωγράφου: H Ericsson και η Cosmote παρουσίασαν για πρώτη φορά το 5G ίντερνετ

Συνέβη στου Ζωγράφου: H Ericsson και η Cosmote παρουσίασαν για πρώτη φορά το 5G ίντερνετ

Το 5G βγαίνει πλέον από τα εργαστήρια και εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης. Σήμερα στου Ζωγράφου, η Ericsson και η Cosmote παρουσίασαν τις πρώτες απτές εφαρμογές του 5G σε αστικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιείται στα πλαίσια του δοκιμαστικού δικτύου 5G που παρουσίασε η Cosmote.

«Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός μου που παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με την Cosmote, στον Δήμο Ζωγράφου, τις πρώτες εφαρμογές 5G σε ανοιχτό αστικό χώρο στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γιώργος Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ericsson Hellas. “Η νέα τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5G με τις υπερ-υψηλές ταχύτητες, τη δυνατότητα διακίνησης τεράστιου όγκου δεδομένων και την απίστευτα χαμηλή καθυστέρηση δικτύου, μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε ένα καινοτόμο οικοσύστημα μαζί με τους παρόχους, τους διάφορους κλάδους της οικονομίας και τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, το οποίο θα δημιουργήσει ψηφιακή αξία τόσο για τους πολίτες όσο και για ολόκληρη τη χώρα”.

Η δυναμική του δικτύου 5G αναδείχθηκε ως προς τη μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης η οποία ξεπέρασε τα 12 Gbps, την υψηλή χωρητικότητα διακίνησης δεδομένων, την σημαντικότατη μείωση της καθυστέρησης του δικτύου και της κατευθυντικότητας του ραδιοσήματος, καθώς και μέσω της live επίδειξης των πρώτων καινοτόμων εφαρμογών 5G: του Διαδικτύου των Δεξιοτήτων (Internet of Skills) και της Ολογραφικής Κλήσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =