αρχικηVIRALΣυνέβη στην Κρήτη: 36χρονος συνελήφθη για φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media πριν 10 χρόνια

Συνέβη στην Κρήτη: 36χρονος συνελήφθη για φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media πριν 10 χρόνια

Απίστευτη περιπέτεια, για έναν 36χρονο στην Κρήτη, ο οποίος μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή, που θέλοντας να κάνει «φιγούρα», ανάρτησε φωτογραφία στα social media, φωτογραφία του με καλάσνικοφ. Δέκα χρόνια μετά βρέθηκε στη φυλακή καθώς είχε καταδικαστεί ερήμην.

Συνελήφθη ενώ πήγε στο τμήμα για άλλη υπόθεση. Παρέμεινε για μερικές ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων. Τελικά, πριν λίγες ημέρες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο το σοκ για τον 36χρονο είναι μεγάλο.

Τι ακριβώς συνέβη;

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το 2012 ο άνδρας ανάρτησε στα social media  μία φωτογραφία του με καλάσνικοφ. Ήταν προσκεκλημένος σε γάμο στο Μυλοπόταμο, έπεσαν μπαλοθιές και είπε  να κάνει το …κομμάτι του. Έτσι ζήτησε να ποζάρει με το πολεμικό ανά χείρας.

Τον Οκτώβριο του 2022  βρέθηκε στη φυλακή καθώς εξαιτίας αυτής της φωτογραφίας, είχε καταδικαστεί ερήμην σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών.

Το πληροφορήθηκε  κατόπιν εορτής όταν χρειάστηκε πρόσφατα να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προκειμένου να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση.

Ο 36χρονος, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο Cretalive,  δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η φωτογραφία στην οποία πόζαρε καμαρωτός και άνετος, θα ήταν η αιτία να μπει στη φυλακή.

Από το 2012 οπότε και αναρτήθηκε η επίμαχη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ, το 2018 έλαβε μία κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πολεμικό τυφέκιο, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι του, δεν βρέθηκε κάτι  επιλήψιμο.  Έξι μήνες μετά κλήθηκε σε απολογία ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνο.

«Δεν έχω σχέση με όπλα» επανέλαβε, υποστηρίζοντας ότι έβγαλε τη φωτογραφία  μόνο και μόνο για εφέ. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο και η ζωή συνεχίστηκε.

«Πρέπει να σας συλλάβουμε»

Τον Οκτώβριο του 2022 ο 36χρονος μετέβη ανυποψίαστος στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για να διευθετήσει προσωπική του υπόθεση και υπέστη σοκ όταν αστυνομικός τον ενημέρωσε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση και έπρεπε να τον συλλάβουν.

Όπως προέκυψε, είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης σε κάθειρξη πέντε ετών καθώς δεν είχε λάβει την ειδοποίηση για το δικαστήριο.

Παρέμεινε για μερικές ημέρες στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων.

Κόντεψε να τρελαθεί

Ο 36χρονος κόντεψε να τρελαθεί, το ίδιο και η οικογένεια του. Τελικά, πριν λίγες ημέρες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Αποφυλακίστηκε και πλέον  αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ελπίζοντας ότι θα απαλλαχθεί οριστικά από αυτόν τον εφιάλτη.

Για την υπόθεση μίλησε στην ίδια πηγή, ο δικηγόρος του 36χρονου, κ. Γιώργος Ζερβός. «Ο εντολέας μου δεν φανταζόταν ποτέ ότι μία φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, θα τον έβαζε φυλακή, να εκτίσει ποινή κάθειρξης. Είναι ευτύχημα ότι το δικαστήριο έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής και ο ίδιος, ανακουφισμένος πια, επέστρεψε στην οικογένεια του και στην καθημερινότητα του. Το σοκ ήταν μεγάλο,  πιστεύει όμως ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα απαλλαχθεί από την κατηγορία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − five =