αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνέβη και αυτό: Κλείδωσαν εργαζόμενη σε κατάστημα ρούχων, για να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση

Συνέβη και αυτό: Κλείδωσαν εργαζόμενη σε κατάστημα ρούχων, για να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση

Μια ακόμα ιστορία που προκαλεί αίσθηση βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Και δείχνει το «κακό πρόσωπο» της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εργαζόμενο στον χώρο της εμπορίας προϊόντων ένδυσης καταγγέλλει ότι εκπρόσωπος της εργοδοσίας την κλείδωσε για 45 λεπτά σε χώρο του υποκαταστήματος που εργαζόταν, ώστε να υποχρεωθεί να υπογράψει οικειοθελή παραίτηση, αντί για απόλυση. Το συγκεκριμένο περιστατικό θίγει με σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Ολόκληρη η ερώτηση προς την Κομισιόν

«Βασικός πυλώνας των τριών Μνημονίων-Προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων εργασιακής απορρύθμισης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 8 χρόνια είδαμε να ενισχύονται οι ευέλικτες μορφές εργασίας, να μειώνονται οι μισθοί, να θεσμοποιούνται διαφορετικά επίπεδα απολαβών ανάλογα με την ηλικία, να διευκολύνονται οι απολύσεις και να καταργείται ουσιαστικά το σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όλα αυτά τα μέτρα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και τους δανειστές, ακολουθώντας τις λεγόμενες «ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές», με στόχο την «ισορροπία ευελιξίας και δικαιοσύνης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών» και την επίτευξη «βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης» .

Η πραγματικότητα, όμως, στην ελληνική αγορά εργασίας είναι τραγική. Μόλις χτες καταγγέλθηκε από εργαζόμενη γνωστής αλυσίδα ένδυσης ότι η εργοδοσία την κλείδωσε σε δωμάτιο υποκαταστήματος επί 45 λεπτά προκειμένου να υποχρεωθεί να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση, και όχι απόλυση από την εργασία της .

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Νιώθει ικανοποιημένη από το επίπεδο των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας μετά από 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών;
2. Θεωρεί ότι ο εκβιασμός εργαζομένων και οι μέθοδοι «μαφίας» αποτελεί ευρωπαϊκή βέλτιστη πρακτική;»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + sixteen =