αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣυνάντηση… με διαφωνίες χτες στην Creta Farms- Ποιο είναι το μέλλον της εταιρίας

Συνάντηση… με διαφωνίες χτες στην Creta Farms- Ποιο είναι το μέλλον της εταιρίας

Η φόρμουλα που θα επιλεγεί για τη συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms θα τεθεί επί τάπητος σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές μεθαύριο Παρασκευή. Κατά τη χθεσινή συνάντηση αυτό που επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Καθημερινής, ήταν διαφωνίες ανάμεσα στους πιστωτές και στον επενδυτή, με την πλευρά του τελευταίου να διατυπώνει έντονο προβληματισμό σχετικά με την επιλογή άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν οι τράπεζες, όχι από τις ίδιες αλλά από ειδικό εντολοδόχο.

Μερίδα των πιστωτών, μάλιστα, φέρεται να πρότεινε να ζητηθεί από τους παλιούς βασικούς μετόχους η συναίνεσή τους στη συμφωνία εξυγίανσης, κάτι που, όπως επισημαίνουν άλλες πλευρές, μοιάζει με το να ακυρώνουν οι ίδιες οι τράπεζες τα δικαιώματα ψήφου που απέκτησαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες απέκτησαν τα δικαιώματα ψήφου που κατείχαν οι αδερφοί Δομαζάκη ύστερα από σχετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν το φθινόπωρο χάριν διευκόλυνσης της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Την περασμένη εβδομάδα απέκτησαν και τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 19% των μετοχών, το οποίο ήταν ενεχυριασμένο πριν από την εκδήλωση της κρίσης στην εταιρεία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης χρεών της Creta Farms που είχαν συνάψει με τους αδερφούς Δομαζάκη τον Μάρτιο του 2018. Τα δικαιώματα αυτά αποκτήθηκαν, καθώς οι τράπεζες με επιστολή στις 16 Δεκεμβρίου 2019 (όπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της 19ης Δεκεμβρίου 2019) γνωστοποίησαν ότι επήλθε γεγονός καταγγελίας των δανείων και επομένως αυτές και μόνον αυτές θα ασκούν τα δικαιώματα ψήφου. Ωστόσο, τώρα δείχνουν απροθυμία να τα ασκήσουν σε ό,τι αφορά την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms και προτείνουν αφενός η συμφωνία να εγκριθεί κατόπιν της επικύρωσής της από το δικαστήριο και αφετέρου τα δικαιώματα ψήφου να ασκηθούν από ειδικό εντολοδόχο. Χθες, η Creta Farms απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που είχε σταλεί από την τελευταία στις 19 Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Κ» για την προαναφερθείσα επιστολή των τραπεζών.

Χθες, εξάλλου, η τριμελής προσωρινή διοίκηση της Creta Farms συγκάλεσε εκ νέου έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Η γενική συνέλευση έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της εταιρείας στην Κρήτη, ενώ σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, επίσης στις 12 το μεσημέρι.

Ενδιαφέρον, βεβαίως, θα έχει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου ποιες θα είναι οι κινήσεις αφενός του προτιμητέου επενδυτή, ήτοι της Impala Invest, αφετέρου των αδερφών Δομαζάκη, οι οποίοι ακολουθούν εντελώς διαφορετική στρατηγική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, αν και εξασφάλισε μετοχές της Creta Farms, αυτές δεν έγιναν δεκτές κατά τη γενική συνέλευση της 23ης Δεκεμβρίου 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 1 =