αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτο όμιλο Φάις περνά οριστικά η αλυσίδα Καλογήρου- Διαβάστε τι περιλαμβάνει το deal

Στο όμιλο Φάις περνά οριστικά η αλυσίδα Καλογήρου- Διαβάστε τι περιλαμβάνει το deal

Μετά από τρεις και πλέον μήνες διαπραγματεύσεων, οι οποίες κινδύνευσαν να τιναχτούν στον «αέρα», υπεγράφη χθες στις 2 το μεσημέρι, η συμφωνία μεταξύ της οικογένειας Λεμονή (καταστήματα Καλογήρου), των πιστωτριών Τραπεζών και των νέων επενδυτών, δηλαδή του Σάμι Φάις και της Αττικά Πολυκαταστήματα, για την εξυγίανση της πρώτης.

Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο έως τις 31 Ιουλίου, αίτησης για την υπαγωγή της εταιρείας στο Άρθρο 106Δ του πτωχευτικού κώδικα, η εκδίκαση της υπόθεσης και η έκδοση απόφασης.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι η δικαστική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους, οπότε και η εταιρεία θα περάσει στον έλεγχο των νέων επενδυτών και συγκεκριμένα στην εταιρεία Vetria, όπως εκτίμησε, μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Σάμι Φάις.

Στο νέο σχήμα η οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στα χέρια της Αττικά Πολυκαταστήματα. Σε ό,τι αφορά τους νέους μετόχους, αυτοί θα βάλουν 12 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης στη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπεται πως ποσό 15 εκατ. ευρώ, που απορρέει από το σύνολο του Υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού θα μεταφερθεί στη Νέα Εταιρεία μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, τα Πιστωτικά Ιδρύματα θα προχωρήσουν:

– Σε παροχή χρηματοδότησης 3 εκατ. ευρώ στην υπό εξυγίανση εταιρεία. Το εν λόγω ποσό θα εξοφληθεί από τη νέα χρηματοδότηση, που θα χορηγηθεί από τα Πιστωτικά Ιδρύματα μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

-Χορήγηση ορίου εκδόσεως Εγγυητικών Επιστολών στον Επενδυτή, έως του ποσού των 14.500.000 ευρώ.

– Χορήγηση κεφαλαίου κίνησης, έως 3 εκατ. ευρώ, στη νέα εταιρεία.

– Μέρος του ποσού της Ενδιάμεσης Χρηματοδοτήσεως, θα καλύψει μερικώς την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων μισθωμάτων των ακινήτων της υπό εξυγίανση εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων ως προς τα οποία έχουν κοινοποιηθεί διαταγές αποδόσεως του μισθίου.

Ενδιάμεση Περίοδος

Η υπό εξυγίανση εταιρεία, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα παραχωρήσει δικαίωμα χρήσης των σημάτων στη Νέα Εταιρεία, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Επίσης στο σχέδιο εξυγίανσης που υπέγραψαν τα εμπλεκόμενα μέρη προβλέπεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σύσταση ενεχύρου επί του 15% των μετοχών της νέας εταιρείας μετά την κατάθεση της αίτησης επικύρωσης της Συμφωνίας Εξυγίανσης και την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της νέας εταιρείας και πριν την επικύρωση της Συμφωνίας προς εξασφάλιση μέρους του Υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού, ποσού 3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται μεταβίβαση ακινήτων στα Πιστωτικά Ιδρύματα σε μερική εξόφληση του Υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού, και μίσθωση των ακινήτων στην Νέα Εταιρία με μίσθωμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =