αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί mega ακίνητο απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης

Στο σφυρί mega ακίνητο απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης

Στις 11 Μαΐου θα γραφτεί ένα ακόμη επεισόδιο, το οποίο σχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων που έμεινε γνωστή ως Καρούζος Gate με κεντρικά πρόσωπα τον επιχειρηματία Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγο του Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Συγκεκριμένα, ένα πολυώροφο κτίριο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, το οποίο ανήκε στην Larissis Station Tεχνική Εμπορική  Επενδύσεως Ακινήτων ΑΕ (πρώην Karouzos Station), μιας εκ των πολλών εταιρειών που είχε ιδρύσει το άλλοτε γνωστό στους κοσμικούς και όχι μόνο κύκλους ζεύγος, βγαίνει για πρώτη φορά προς εκποίηση.

Με την  τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 8,75 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank, το ακίνητο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών λόγω της καλής του θέσης, καθώς εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τον Σταθμό Λαρίσης αλλά και του ικανοποιητικού επιπέδου συντήρησης που παρουσιάζει, τουλάχιστον σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα, όπως γίνεται φανερό και από την έκθεση εκτίμησης, η πολυώροφη οικοδομή, η οποία βρίσκεται επί των οδών Φιλαδέλφειας 8 και Σάμου στην Αθήνα, στεγάζει εδώ και αρκετό καιρό hypermarket της αλυσίδας Σκλαβενίτη. Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.717,36 τ.μ., στο οποίο συστάθηκαν 5 οριζόντιες ιδιοκτησίες.

1) Οριζόντια Ιδιοκτησία – Σταθμός Αυτοκινήτων έχει συνολική επιφάνεια 12.743,68τ.μ.

2) Οριζόντια ιδιοκτησία-Κατάστημα έχει συνολικό εμβαδόν 3.617,11τ.μ.

3) Οριζόντια Ιδιοκτησία– Κατάστημα αναπτύσσεται σε μια επιφάνεια 6.579,59τ.μ.

4) Οριζόντια Ιδιοκτησία– Κατάστημα με συνολική επιφάνεια 820, 66τ.μ.

5) Οριζόντια Ιδιοκτησία με συνολική επιφάνεια 419,56 τ.μ.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, μεταξύ των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει το εν λόγω ακίνητο συγκαταλέγονται η πολύ καλή πρόσβαση που έχει σε βασικούς οδικούς άξονες, ο αστικός χαρακτήρας της περιοχής καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας με μεγάλη προβολή απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολυώροφα κτίρια μικτών χρήσεων τόσο εμπορικοί/επαγγελματικοί χώροι όσο και συγκροτήματα κατοικιών.

Επιπλέον, διαθέτει άμεση πρόσβαση σε αγορά, υπηρεσίες και μετρό καθώς και ευχέρεια πρόσβασης στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Ο εξωτερικός χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος, δεν έχουν διαπιστωθεί αυθαιρεσίες ενώ το 2011 αναφέρεται σαν το έτος αποπεράτωσης του κτιρίου.

Μέχρι το 2015, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Larissis Station, υπήρξε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία ωστόσο στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή της. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα στην συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία παραμένει ενεργή, φαίνεται να συμμετέχουν μέλη της οικογένειας Σκαφτούρα.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές της περασμένης δεκαετίας ο Γιάννης Καρούζος και η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχαν επιδοθεί σε μια κούρσα αγοράς ακινήτων-φιλέτα, κυρίως κτιρίων και οικοπέδων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Αττική, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και την Κεφαλλονιά, εφαρμόζοντας το μοντέλο της ίδρυσης εταιρείας για σχεδόν κάθε ακίνητο.

Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να έχουν ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούσε τα 200 ακίνητα.

Ωστόσο, η επιχειρηματική τους δράση κατέρρευσε όταν βρέθηκαν να κατηγορούνται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στην φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Μάρτιο του 2018.

Τέσσερα χρόνια, λοιπόν, μετά την καταδίκη του Γ. Καρούζου και της Ρ. Σκαφτούρα, ορισμένα ακίνητα του ομίλου Καρούζου έχουν ήδη ακολουθήσει τον δρόμο του πλειστηριασμού, όπως ένα εμπορικό κέντρο στον Γέρακα, το οποίο τον περασμένο μήνα πέρασε σε νέα χέρια έναντι του ποσού των 10,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =