αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτο σφυρί η γαλακτοβιομηχανία Δελφοί- Η αρχική τιμή

Στο σφυρί η γαλακτοβιομηχανία Δελφοί- Η αρχική τιμή

Με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,048 εκατ. ευρώ, βγαίνουν στις 18 Μαρτίου σε πλειστηριασμό, οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της τυροκομικής εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ ΑΕ, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Η εταιρεία, που στο παρελθόν είχε ουκ ολίγες φορές βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με επίδοξους επενδυτές για τη διάσωσή της, ήταν από τις πρώτες που είχαν δανειοδοτηθεί από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IFG) στα τέλη του 2014, τη διετία 2015-2016 συνεργάστηκε με τον όμιλο ΤΥΡΑΣ ενώ τον Οκτώβριο του 2020 είχε κατατεθεί αίτηση πτώχευσης.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum Hellas. Στον “σφυρί” βγαίνει το βιομηχανικό κτίριο – παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που βρίσκεται στη «Τρελαγκάθα» Μεσολογγίου, και ο λοιπός κινητός εξοπλισμός της μονάδας.

Σύμφωνα με τον εκτιμητή στην περίπτωση μη τακτοποίησης αυθαιρεσιών υπάρχει ο κίνδυνος αδυναμίας μεταβίβασης των ακινήτων ή σύστασης εμπράγματου δικαιώματος σε αυτά, επιβολής κατεδάφισης των αυθαίρετων τμημάτων και ενδεχόμενο ανάκλησης της οικοδομικής αδείας των εκτιμώμενων ως νόμιμων επιφανειών.

Η εταιρεία ΔΕΛΦΟΙ, στη χρήση του 2017 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) είχε εμφανίσει πωλήσεις 12,6 εκατ. ευρώ από 15,552 εκατ. ευρώ το 2016, τα EBITDA είχαν διαμορφωθεί στις 94 χιλ. ευρώ έναντι 89 χιλ. ευρώ ενώ οι καθαρές ζημιές είχαν αγγίξει τα 844 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 973 χιλ. ευρώ. Το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της είχαν ξεπεράσει τα 13,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια της είχαν καταστεί αρνητικά. Την περίοδο εκείνη η διοίκηση της βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της ενώ το 2018 είχε συνάψει, όπως αναφέρει στις οικονομικές καταστάσεις του 2017, συμφωνία με την Πειραιώς όπου πέτυχε να αναδιαρθρώσει ποσό βραχυπρόθεσμων δανείων ύψους 3.972.232 ευρώ σε μακροπρόθεσμο δάνειο δεκαπενταετίας.

Μετά από το 2017 η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις, ενώ μια από τις τελευταίες αναρτήσεις που υπάρχουν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) αφορά την αίτηση πτώχευσης κατά της εταιρείας που είχε κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 28 Σεπτεμβρίου του 2020. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1994 όταν ο Κώστας Δανιγγέλης αγοράζει μια τυροκομική μονάδα στη θέση Τρελαγκάθα του Δήμου Μεσολογγίου. Η είσοδος στην αγορά με τη βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Δελφοί γίνεται το 2005, το 2008 ξεκινά η τρίτη επέκταση του εργοστασίου η οποία ολοκληρώνεται το 2013.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 9 =