αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σφυρί βγαίνει επαγγελματικό κτίριο φιλέτο στον Γέρακα

Στο σφυρί βγαίνει επαγγελματικό κτίριο φιλέτο στον Γέρακα

Ένα από τα ακίνητα φιλέτα στην περιοχή του Γέρακα είναι προγραμματισμένο να εκποιηθεί ηλεκτρονικά στις 2 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο επαγγελματικό κτίριο επί της λεωφόρου Κλεισθένους, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου σήμερα μισθώνεται από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Να σημειωθεί ότι ο πλειστηριασμός, τον οποίο επισπεύδει η Intrum Hellas στρέφεται εναντίον ιδιωτών ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,436 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο περιλαμβάνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 2.379τ.μ., το οποίο εντοπίζεται στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Ορφέως, στη θέση Λατομεία στον Γέρακα του δήμου Παλλήνης.

Στην εν λόγω έκταση έχει κατασκευαστεί ένα αυτοτελές κτίριο καταστημάτων και γραφείων με οικοδομική άδεια του 2007, το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο ενώ έτος αποπεράτωσης της οικοδομής θεωρείται το 2008.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 1.332,00τ.μ., εκ των οποίων τα 810,29τ.μ. χρησιμοποιούνται σαν χώροι αποθήκευσης και τα 521,91τ.μ. σαν χώροι στάθμευσης.

Το ισόγειο έχει χρήση καταστήματος επιφάνειας 901,62τ.μ. και διαθέτει έναν ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 94,88τ.μ..

Ο πρώτος όροφος έχει χρήση γραφείων και επιφάνεια 625,78τ.μ., ενώ διαθέτει ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 175,34 τ.μ., ο οποίος δεν είναι γνωστό αν έχει κλειστεί και ενσωματωθεί στους χώρους του καταστήματος.

Το μισθωτήριο με τον Σκλαβενίτη

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στην έκθεση, κατά την επιτόπια αυτοψία, ο εκτιμητής διαπίστωσε ότι όλος ο ισόγειος χώρος του εν λόγω κτιρίου ο χώρος του υπογείου, εκτός από έναν κλειστό χώρο πάρκινγκ – στάθμευσης αυτοκινήτων επιφανείας περίπου μ.τ. (40,00), ο οποίος χρησιμοποιείται από τους ιδιοκτήτες, καθώς και ένα τμήμα του πρώτου ορόφου επιφανείας περίπου 104 τ.μ. είναι μισθωμένα από τον Σκλαβενίτη καθώς σε αυτό το κτίριο στεγάζεται ένα από τα πρώτα dark store της αλυσίδας, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των ηλεκτρονικών παραγγελιών του μεγαλύτερου retailer τροφίμων της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο υπόλοιπος χώρος του πρώτου ορόφου, ο οποίος είναι ανεξάρτητος από το τμήμα που χρησιμοποιείται από την αλυσίδα είναι ημιτελής, στο στάδιο των επιχρισμάτων χωρίς δάπεδα, έχει όμως πλήρη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έχει δική του είσοδο από την οδό Ορφέως, τη μία εκ των δύο που διαθέτει γενικά το κτίριο από την οδό Ορφέως.

Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων γίνεται με τρεις σκάλες, εκ των οποίων η μία εξυπηρετεί μεταξύ υπογείου και ισογείου ορόφου τις ανάγκες της επιχείρησης που λειτουργεί σε αυτά τα επίπεδα, ενώ οι άλλες δύο προς την οδό Ορφέως, όπου βρίσκονται και οι δύο είσοδοι του κτιρίου, οι οποίες εκτείνονται από τον ισόγειο προς τον υπόγειο και τον πρώτο όροφο.

Τέλος, υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες εμπορευμάτων από το υπόγειο προς το ισόγειο, καθώς επίσης και υποδομή για τρίτο ανελκυστήρα, όπου δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη.

Κατά την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες, ο εκτιμητής βρήκε τον διευθυντή του υποκαταστήματος του Σκλαβενίτη, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι το εν λόγω κτίριο μισθώνεται νόμιμα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =