αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο μικροσκόπιο των ελεγκτών η… πατέντα με τις Βουλγαρικές πινακίδες στα πολυτελή ΙΧ

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών η… πατέντα με τις Βουλγαρικές πινακίδες στα πολυτελή ΙΧ

Ανεβάζει… στροφές η φορολογική διοίκηση, με τις ελεγκτικές αρχές να στρέφουν την προσοχή τους στα χιλιάδες οχήματα υψηλού κυβισμού που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες.

Η «αποταξινόμηση» ελληνικών οχημάτων και η μεταφορά τους στη Βουλγαρία αποτελεί ανοικτή πληγή για τον κρατικό κορβανά, μειώνοντας τα προσδοκώμενα έσοδα, καθώς αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν τα τεκμήρια διαβίωσης, τα τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, κυκλοφορώντας όμως με άνεση στους ελληνικούς δρόμους.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι που φορολογούνται στην Ελλάδα, κυκλοφορούν με πολυτελή οχήματα, τα οποία αρχικά ήταν δηλωμένα στη χώρα μας και στη συνέχεια πήγαν… Βουλγαρία -πρακτική που συνοδεύεται από μικρότερη φορολογική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες.

Ο απολογισμός της ΑΑΔΕ για το 2018 είναι αποκαλυπτικός, αφού έχουν καταγραφεί 9.500 περιπτώσεις αποταξινόμησης οχημάτων. Οι ελεγκτικές αρχές βρίσκονται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Βουλγαρία, προκειμένου να μάθουν ονόματα και διευθύνσεις. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι κάτοχοι των οχημάτων με βουλγαρικές πινακίδες είναι οι ίδιοι που τα είχαν στην ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα εξακριβωθεί αν οι κάτοχοι φορολογούνται στην Ελλάδα. Εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι «φορολογικοί» κάτοικοι Ελλάδος, τότε η μεταφορά ταξινόμησης δεν τους απαλλάσσει από το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης και ενδεχόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Πηγή: AthensVoice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + four =