αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτο «κόκκινο» το τηλεφωνικό κέντρο της Ryanair μετά τις ακυρώσεις πτήσεων- Επιβάτες καλούν συνεχώς

Στο «κόκκινο» το τηλεφωνικό κέντρο της Ryanair μετά τις ακυρώσεις πτήσεων- Επιβάτες καλούν συνεχώς

Διαχείριση του μεγάλου προβλήματος που προέκυψε από τις άδειες των πιλότων της, προσπαθεί να κάνει η Ryanair. Η απόφαση της εταιρείας να αυξήσει τα δρομολόγιά της, βάζοντας νέους προορισμούς, δεν είχε στηριχθεί σε στέρεα βάση, διότι οι πιλότοι και εν γένει τα πληρώματα φορτώθηκαν με πολλές ώρες πτήσεων και ειδικά το καλοκαίρι δούλευαν χωρίς να έχουν πάρει άδεια. Τώρα λοιπόν, που ήρθε το φθινόπωρο και έκαναν χρήσης της άδειάς τους, δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις και έτσι μειώθηκαν δραματικά οι πτήσεις.

Σε αυτό το πρόβλημα, έρχεται να προστεθεί και η φυγή πιλότων της προς άλλες εταιρείες, όπου βρίσκουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μόνο η Norwegian Air, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2017 έχει προσλάβει περίπου 140 πιλότους. Φαίνεται, πως οι «ημέρες καριέρας» που διοργανώνει διεθνές γραφείο για λογαριασμό της Ryanair, και αναζητά πληρώματα σε όλη την Ευρώπη, δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σήμερα λοιπόν, η Ryanair, ανακοίνωσε σήμερα τα τελευταία νέα σχετικά με τις ακυρώσεις των 2.100 από τις 103.000 πτήσεις της για το διάστημα των επόμενων 6 εβδομάδων:

Όπως διαβάζουμε στο News247.gr, οι 315.000 πελάτες έλαβαν ειδοποίηση μέσω email τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου με πληροφορίες για τις αλλαγές στις πτήσεις τους και εναλλακτικές πτήσεις που θα τους εξυπηρετούσαν, αποζημιώσεις και ενημερώσεις σύμφωνα με τον EU261. Η εταιρεία επισημαίνει ότι ο αριθμός είναι χαμηλότερος από τον αρχική εκτίμηση των 390.000 επιβατών καθώς οι κρατήσεις τον Σεπτέμβριο άγγιξαν το 90%, αλλά τον Οκτώβριο έπεσαν στο 70%.

Εξάλλου, μέχρι σήμερα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, η Ryanair αναμένει να εξυπηρετήσει 175.000 επιβάτες μέσω άλλων πτήσεών της, δηλαδή πάνω από το 55% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις, ενώ μέχρι σήμερα θα έχουν αποζημιωθεί πάνω από 63.000 επιβάτες (πάνω από το 20% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις).

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προσλάβει επιπλέον προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών για να απαντήσει στα αιτήματα για αλλαγές πτήσεων και για αποζημιώσεις. Εκτιμά πως θα απαντήσει σε πάνω από 300.000 αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών προσφέροντας εναλλακτικά δρομολόγια και αποζημιώσεις (πάνω από 95% των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από τις ακυρώσεις) μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δηλαδή εντός 6 ημερών αφότου οι επιβάτες ενημερώθηκαν για τις ακυρώσεις των πτήσεων.

Το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων απαντώνται online, καθώς το τηλεφωνικό κέντρο και οι γραμμές επικοινωνίας μέσω chat έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει.

Καταλήγοντας, εκτιμήσεις θέλουν η εταιρεία να χάνει πάνω από 25 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις.

Και βέβαια, το θέμα είναι αν και πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, διότι η εταιρεία ήδη έχει ανακοινώσει νέα δρομολόγια και για την Ελλάδα για το 2018.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =