αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτο δρόμο που χάραξε… η Apple: Η Samsung σκέφτεται και αυτή να αφαιρέσει την υποδοχή jack

Στο δρόμο που χάραξε… η Apple: Η Samsung σκέφτεται και αυτή να αφαιρέσει την υποδοχή jack

Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκαν τα νέα iPhones. Και αυτό που… ξένισε αρκετούς, είναι η απόφαση της Apple να αφαιρέσει από τα νέα κινητά της, την γνωστή υποδοχή jack για τα ακουστικά. Στην θέση της υπάρχει μια διαφορετικού τύπο υποδοχή. Και όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ακουστικά με το παραδοσιακό βύσμα, θα πρέπει να έχει μαζί του έναν αντάπτορα.

Φαίνεται ωστόσο, ότι η κίνηση της Apple δεν είναι καθόλου τυχαία. Θέλουν να «ελέγχουν» την αγορά ακουστικών, ακόμα και αν στην αρχή προκαλέσουν μια μικρή σύγχυση στους καταναλωτές. Προφανώς η Apple θεωρεί ότι οι πελάτες της γρήγορα θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η τολμηρή κίνηση όμως της Apple, πιθανότατα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού site Geek.com, η Samsung σκέφτεται επίσης να αφαιρέσει την υποδοχή jack από τα επερχόμενα κινητά της! Στη θέση της θα τοποθετήσει μια υποδοχή άλλου τύπου. Και μάλιστα σκοπός της εταιρίας είναι τα ακουστικά που θα μπαίνουν εκεί, να είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με αυτά που λάνσαρε η Apple.

Με όλο αυτό το σκηνικό -και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες- δημιουργείται ένα «μπρα ντε φερ» στην αγορά των ακουστικών. Κάθε ένας από τους δύο κολοσσούς θα έχει… το δικό του μοντέλο headphones. Και θα κάνει τις κινήσεις του στην αγορά. Για την ώρα πάντως, οι όποιες σκέψεις της Samsung βρίσκονται σε επίπεδο συζητήσεων και τίποτα δεν θεωρείται οριστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 2 =