αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτον χορό των εξαγορών: Η ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζει κίνηση- ματ με τον Γαλαξία

Στον χορό των εξαγορών: Η ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζει κίνηση- ματ με τον Γαλαξία

Με την ελληνική αλυσίδα σουπερμάρκετ Γαλαξίας φλερτάρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία μέχρι τώρα έχει επιλέξει την αυτόνομη ανάπτυξη με το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Γαλαξίας.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι διεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε καλό επίπεδο, χωρίς ωστόσο στην παρούσα τουλάχιστον φάση, να υπάρχει συμφωνία.

Και οι δύο πλευρές ωστόσο εμφανίζονται θετικά προσκείμενες στο ενδεχόμενο ενός «γάμου». Όπως μαθαίνουμε οι συζητήσεις ξεκίνησαν μετά και τον θάνατο ενός εκ των ιδρυτών της Γαλαξίας του Χρήστου Μαυρόπουλου, τον περασμένο Ιούλιο, ο οποίος και ήταν ένας από τα βασικά στελέχη του Ομίλου.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς στο insider.gr η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στο κλάδο των σουπερμάρκετ, με αφετηρία την απόκτηση της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης και με τελευταία εξέλιξη την εξαγορά της Προμηθευτικής από τη Μασούτης ,θα συνεχιστεί.

Όπως άλλωστε υποστηρίζουν με έμφαση «η τάση συγκέντρωσης στην αγορά των σουπερμάρκετ θα κορυφωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ οι παίκτες που θα παραμείνουν θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Ενδεχόμενη πάντως απόκτηση της Γαλαξίας από τον ΑΒ Βασιλόπουλο ανακατεύει εκ νέου «τα χαρτιά» στον κλάδο καθώς εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσει σημαντικά το τζίρο της ΑΒ η οποία, λόγω της επαναλειτουγίας του δικτύου της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, κατέγραψε υποχώρηση το τζίρου της κατά 3% το 2017, με τα έσοδα να κινούνται στα 2,1 δισ. Ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η ενδεχόμενη απόκτηση του Γαλαξία, αυξάνει το δίκτυο των καταστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος στα 580 καταστήματα, λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Σκλαβενίτης που αριθμεί περί τα 550 καταστήματα.

Σήμερα η ΑΒ σήμερα αριθμεί συνολικό δίκτυο 414 καταστημάτων. Υπολογίζεται ότι η αλυσίδα εξυπηρετεί περί τα 2,4 εκατ. πελάτες, απασχολώντας συνολικά 14.092 εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία στα ράφια της αλυσίδας έχουν παρουσία 38.774 είδη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − three =