αρχικηVIRALΣτον Ταύρο δημιούργησαν την πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Στον Ταύρο δημιούργησαν την πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης η εκδήλωση “The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο”, όπου παρουσιάστηκε σε κοινό και ΜΜΕ η πρώτη ελληνική ανακαινισμένη πολυκατοικία, που θα παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο θα καταναλώνει, με αποτέλεσμα το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους να είναι μηδενικό.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και το Δήμο Αθηναίων, άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος τόνισε ότι το εμβληματικό έργο θα αποτελέσει ορόσημο και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, που το έργο υλοποιείται στο Δήμο του.

“Η καλύτερη μορφή ενέργειας είναι εκείνη που εξοικονομείται” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που ξεναγήθηκε στην πολυκατοικία και συνομίλησε με τους ενοίκους της. Υπογράμμισε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη πρωτοβουλίες όπως το Tavros Project, να εφαρμοστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα και να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις, ώστε τα ευάλωτα νοικοκυριά να επιδοτηθούν 100% για τέτοιου είδους ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις, ώστε η πολυκατοικία να ανακαινιστεί σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου (Passive House), και παράλληλα να προβληθούν οι τρόποι για μεγάλης κλίμακας ενεργειακές αναβαθμίσεις στο Λεκανοπέδιο – και όχι μόνο. Ζητούμενο είναι να επιτευχθούν οι κλιματικοί στόχοι του 2030, που έχουν θέσει η Ελλάδα και η ΕΕ, να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια και να βελτιωθούν οι εσωτερικές συνθήκες διαβίωσης και η ποιότητα ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υλικά και ο εξοπλισμός για την ανακαίνιση της πολυκατοικίας εξασφαλίστηκαν από χορηγίες και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα RINNO, με αποτέλεσμα οι ένοικοι να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Το έργο βρίσκεται στην τελική φάση καθώς παραδίδεται στις αρχές του φθινοπώρου και σημειώθηκε ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των χορηγιών καθώς υπάρχει μόνο μία τελευταία ευκαιρία, για όποια εταιρεία θέλει να συμμετάσχει, με χορηγία 6 κλιματιστικών και κουφωμάτων για ένα διαμέρισμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =