αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτον Πειραιά το μεγαλύτερο… μποτιλιάρισμα πλοίων στην Ευρώπη

Στον Πειραιά το μεγαλύτερο… μποτιλιάρισμα πλοίων στην Ευρώπη

Αντιμέτωπο με μία “τέλεια καταιγίδα” είναι το τελευταίο διάστημα το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πλοίων.

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, οι καιρικές συνθήκες και η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επιφέρει άνευ προηγουμένου συνθήκες στις λιμενικές υποδομές. 

Σύμφωνα με στοιχεία που μοιράστηκε με το Capital.gr, ο δανέζικος οίκος πληροφοριών για τη ναυτιλία και τα logistics, eeSea, μέχρι και χθες, έξω από τον Πειραιά βρίσκονταν εν αναμονή εξυπηρέτησης 12 containerships, τα περισσότερα από κάθε άλλο λιμάνι της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και των ακτών της Βόρειας Αφρικής.

Η eeSea υπολογίζει τη συμφόρηση στα λιμάνια, βάσει του αριθμού των εν αναμονή πλοίων, αυτών που βρίσκονται εντός των λιμενικών υποδομών και τις δυνατότητες ελλιμενισμού του εκάστοτε λιμένα.

Με αυτό το δεδομένο, ο Πειραιάς συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα των λιμανιών σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο με τη μεγαλύτερη συμφόρηση. Ειδικότερα, στον Πειραιά, εκτός από τα 12 containerships που περιμένουν στο αγκυροβόλιο, εντός των προβλητών βρίσκονται ακόμη 11 τέτοια βαπόρια, αριθμοί που αυξάνουν το ποσοστό συμφόρησης στο λιμάνι στο 52%. Στο ισπανικό Αλχεθίρας, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 59% και στο τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης 57%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 4 =